26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

På landsbasis ligger det an til et klart regjeringsskifte, men AP og FrP taper terreng i Buskerud. Høyre er stabilt, mens SP øker oppslutningen og kan få inn to mandater. (NRK)

AP og FrP taper mandater i NRKs ferske valgmåling

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet mister hver seg ett mandag på stortinget i NRKs ferske meningsmåling for Buskerud. Høyre står på stedet hvil, mens Senterpartiet kan sikre seg to mandater.
Annonse

NRKs såkalte supermåling ble i dag offentliggjort for alle valgdistriktene i Norge. Det innebærer at folk i alle de 19 gamle fylkene har sagt sin mening om hva de vil stemme på ved høstens stortingsvalg.

For Buskerud sin del viser målingen at AP er desidert størst med 28,3 prosents oppslutning med Høyre på en andreplass med 25.1 prosent. Senterpartiet har i denne målingen fått 20,1 prosent og er fylkets tredje største parti.

Annonse

Deretter kommer FrP med 9,2 prosents oppslutning og SV med en oppslutning på 5,7 prosent.

KrF, Rødt, Venstre og MDG er alle under sperregrensen og vil ikke få noen inn på Stortinget fra Buskerud om dette blir valgresultatet. Men det er viktig å se på feilmarginene på denne og lignende undersøkelser. Her er det nemlig mulighet for store avvik og kan du lese mer om dette i vedlagte presentasjon.

Les mer om undersøkelsen her (PDF)

Undersøkelsen er publisert etter avtale med NRK.

Del:
Annonse