19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommunestyret forkastet forslaget fra Venstre og Senterpartiet om å utrede en delt løsning når det gjelder ny barneskole i Hokksund. (Illustrasjon)

Stort flertall for å bygge ny barneskole på Loesmoen

Kommunestyret i Øvre Eiker gikk nok en gang inn for å bygge en ny stor barneskole på Loesmoen. Venstre og Senterpartiet ville utrede en delt løsning, men de andre partiene ville ikke være med på dette. Nå skal en kjempeskole på nesten 700 elever prosjekteres.
Annonse

I saksfremlegget fra kommunedirektøren går det fram at de håper å kunne bygge denne store skolen for 360 mill. kroner pluss moms. I dette ligger det også fem mill. kroner til prosjektering. Det er kommunens egen eiendomsselskap som skal stå som byggherre.

Nå frir kommunens eiendomsselskap til et samarbeid med markedet for å få til en så bra og billig skole som mulig, men mange har stilt spørsmål ved om det i det hele tatt er mulig å bygge en skole for 360 mill. kroner med dagens marked.

Annonse

Venstre har som kjent gått ut og bedt om at det skal utredes en delt løsning. Men under kommunestyremøtet i går fikk de kun Senterpartiet med seg på dette. Det betyr at 12 stemte for en delt løsning og de resterende 25 stemte for en løsning kun basert på en storskole på Loesmoen.

Hokksund barneskole har i dag 24 klasser. Som fulldelt vil klassetallet bli 28. Fra 2023 og videre ligger tallet på 570 elever. I tillegg kommer utbyggingene som er på gang i Hokksund, og hva dette vil bety for elevtallet er usikkert. Oppgaveutvalget sin prognose viser et elevtall på 668 og 27 klasser i 2040. Da er ikke større utbygginger i Hokksund tatt hensyn til.

Eikernytt.no sin uformelle meningsmåling viser klart at innbyggerne i Øvre Eiker mener det bør bygges en ny skole på Loesmoen, samtidig som skolen på Lerberg beholdes.

MENINGSMÅLING

Bør vi bygge en ny mindre skole på Loesmoen og behold dagens på Lerberg?

Ja (81%, 83 Stemmer)
Nei (17%, 17 Stemmer)
Vet ikke (3%, 3 Stemmer)

Antall stemmer: 103

Del:
Annonse