17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir ny test av elevene ved Røren skole i dag etter at alle som var i karantene testet negativt på første testen.

Tre nye smittetilfeller i Drammen – to i Øvre Eiker

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle tre. I Øvre Eier er det to nye tilfeller og også her er smitteveien kjent.
Annonse

– Vi har vedvarende lave smittetall pr. dag for tiden. I løpet av de siste dagene har vi registrert færre enn fem nye tilfeller hver eneste dag. Dette er en veldig positiv utvikling, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen kommune.

– Dersom vi unngår å importere smitte til kommunen, skal de grunnleggende smitteverntiltakene være tilstrekkelige for å holde smitten lav også i tiden som kommer. Men vi er altså avhengige av at alle fortsatt holder god avstand til hverandre og ikke utsetter seg selv eller andre for smittefare, sier Johannessen.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 59 nye smittetilfeller. Dette er 12 færre tilfeller enn det som ble rapportert i går og det laveste tallet på over 100 dager.

Mange av smittetilfellene som er påvist den siste uka, har en forbindelse til smitteutbruddet i russemiljøet i drammensområdet. Det er noen som er russ, og så er det en del nærkontakter av disse som er blitt smittet den siste tiden.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.414 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Begge har kjent smittevei.

Klassen ved Røren skole som er i smittekarantene har testet negativt på første test, og andre test gjennomføres i dag.

Det er med dette registrert totalt 400 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 195 er smittet i 2021.

Del:
Annonse