19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er ventet skikkelig drittvær over store deler av Østlandet fra natt til lørdag.

I morgen må du belage seg på skikkelig drittvær

Hadde du tenkt å ta familien med ut på en hyggelig tur i skog og mark lørdag, bør du kanskje vurdere andre alternativer. For Yr.no melder om et skikkelig drittvær over store deler av Østlandet.
Annonse

Det dårlige været starter allerede i natt og det vil regne over Eiker-området i hele morgen om vi skal tro Yr.no rett. Det er meldt om nye nedbør og lokalt kan det komme mellom 40 og 60 mm regn i løpet av 24 timer.

Meteorologisk Institutt har altså sendt ut farevarsel på mye nedbør for store deler av Østlandet i morgen. Varselet er på gult nivå, som er det laveste farenivået. Nedbøren kommer som regn og regnbyger. Det er samtidig sendt ut varsel på gult nivå om fare for jordras i forbindelse med dette regnværet.

Annonse

Varselet gjelder for Østlandet unntatt Telemark.

Anbefaling
Vurder behov for forebyggende tiltak. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene.

Konsekvenser
Fare for overvann i tettbygde områder. Se www.varsom.no for mer informasjon. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Noen reiser vil kunne få lenger reisetid. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Tidsperiode
Lørdag 10. juli kl. 00.00 – faren øker.

Som en god trøst er det meldt om bare sol fra skyfri himmel hele søndagen og temperaturen kan komme opp i vel 25 grader. God norsk sommertemperatur med andre ord.

Del:
Annonse