20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det bekymrer kommuneoverlege John David Johannessen at Delta-varianten av koronaviruset nå er det dominerende i området.

Delta-varianten av koronaviruset tar over i Drammen

20 av 22 koronaprøver denne måneden i Drammen er den såkalte Delta-varianten. Det betyr at denne mer smittsomme varianten av koronaviruset er blitt helt dominerende. Det bekymrer kommuneoverlegen.
Annonse

Det er registrert to nye smittetilfeller i Drammen siste døgn, begge med kjent smittevei. Siste 14 dager er det registrert 31 nye tilfeller og Drammen har med dette kommet opp i 4.471 tilfeller totalt.

Delta-varianten tar over
Det er gjort 10 sekvenseringer som har påvist deltavarianten i Drammen kommune. Av de 22 tilfellene av koronasmitte mellom mandag 5. juli og tirsdag 13. juli, er 20 deltavarianten. De to øvrige ser ut til å være annen virustype. De 10 tilfellene av deltavariant som meldes i dag, er fra tre forskjellige smittekjeder.

Annonse

– Deltavarianten har helt tydelig blitt dominerende i vårt område. Det er nødvendig at vi fortsetter med gode smitteverntiltak i det daglige. Denne varianten smitter lettere, og kan bli opphav til større smitteutbrudd. Det er også noen av de smittede som har fått første vaksinedose. Dette beskytter godt mot alvorlig forløp, men beskytter ikke like godt mot smittespredning. Både vaksinerte og uvaksinerte må teste seg når de har tegn på luftveissykdom, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Alle innbyggere som er født i 2003 eller tidligere og som vil ha koronavaksine, bes om å bestille time til vaksinering så fort som mulig, slik at de kan få første vaksinedose nå som Drammen kommune er prioritert og får levert ekstra mange vaksinedoser.

Det er ikke registrert nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste døgn.

Del:
Annonse