23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen mye takket være innsats fra håndverkere og naboer som startet slukkingen med hageslanger før brannvesenet kom fram.

Beboere startet slukking – hindret trolig storbrann i Krokstadelva

Klokken 15.41 meldte Sør-Øst 110-sentral om brann i en garasje i Hans Strømsvei i Krokstadelva. Da hadde håndverkere og naboer startet slukking og hindret på den måten at brannen skulle få for stort omfang. Nå får de skryt av brannvesenet.
Annonse

Det begynte å brenne i en vedbod i tilknytning til en garasje i Hans Strømsvei. Dette er et boligstrøk hvor hus og garasjer ligger tett i tett og det er mye vegetasjon mellom husene.

Det var også tilfeller på denne adressen der en stor tujahekk tok skikkelig fyr og sendte store røykskyer over Krokstadelva.

Annonse

Naboer og en håndverker som jobbet i et nabobygg så det som skjedde og kastet seg over vannslangene og startet slukkingen. De fikk holdt flammene nede til brannvesenet kom til plassen.

Ingen skal ha blitt skadet, men huseieren har trolig fått i seg noe røyk. Han ble sett til av ambulansepersonell på plassen.

Politiet kunne ikke si noe om mulig brannårsak, men har slått fast at det ikke var noen dingser som sto til lading inne i vedboden. Stedet vil bli undersøkt nøyere for om mulig finne brannårsaken.

Skadeomfanget på garasjen er noe usikkert, men ifølge brannvesenet er det mest skader utvendig på garasjen og på selve boden. Det er også skader i garasjetaket, men innvendig i garasjen skal det ikke være skader. Det er med andre ord kledning og tak denne brannen har gått ut over.

Brannvesenet fjernet store deler av taket for å sikre seg at det ikke ulmet under jernplatene.

Del:
Annonse