20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leserinnlegget skrevet av Magnus Weggesrud.

LESERINNLEGG: Sjølsagt skal Senterpartiet oppløse Viken

I flere medier anklager gruppeleder for FrP i Viken, Lavrans Kierulf, Senterpartiet for å bløffe. Det gjør vi ikke. Viken skal oppløses. Er det derimot noen som har manglende troverdighet når det kommer til oppløsning av Viken, så er det FrP.
Annonse

FrP satt i regjeringen som opprettet og skapte Viken, mot fylkene og innbyggernes vilje.

Senterpartiet har gjort det vi sa vi skulle gjøre da vi fikk tillit til å styre Viken i 2019. Vi styrer fylket trygt, frem til det skal oppløses. Noe annet hadde vært uansvarlig. Kierulf klager på at Viken har planer for åra framover. Jeg vet ikke med Kierulf og FrP, men Senterpartiet og flertallet har ingen planer om å bryte kommuneloven som blant annet pålegger oss å lage en fireårig økonomiplan hvert år.

Annonse

Det fine er at ingen av planene vi lager er til hinder for oppløsning, men vi kan ikke begynne å løse opp før et stortingsflertall åpner for det. I dag er FrP en del av flertallet som nekter oss det.

Fremskrittspartiet ønsker en fortsatt borgerlig regjering, med partier som elsker Viken. Her har FrP dermed et stort forklaringsproblem. Skal vi få oppløst Viken, må det på plass et nytt rødgrønt stortingsflertall som åpner for det. 

Hvis Senterpartiet får nok tillit og vi får en ny regjering, så oppløses Viken. Da setter fylkesrådet i gang med å bygge tre nye og bedre fylker. Vi skal bygge et nytt og bedre Buskerud, med flere oppgaver og som skal sikre nære og gode tjenester og utvikling i hele fylket.

Magnus Weggesrud
Fylkestingsrepresentant i Viken
Senterpartiet

Del:
Annonse