21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lær mer om CFD-handel

ANNONSØRINNHOLD: Det er mange som har fattet interesse for å investere, enten det er i kryptovaluta, aksjer generelt, valuta eller CFD. Det er mange forskjellige ting å sette seg inn i, og det er mange ord og uttrykk å lære. Her får du vite noe av det du trenger å vite for at du skal få et utrykk av om dette er noe for deg eller ikke.

Hvis du ønsker å komme i gang med CFD-handel online, er det mange som føler at de er mye å sette seg inn i, men det er faktisk lettere å komme i gang enn det du kanskje tror. Og det aller viktigste, det får du vite her, sånn at du kan finne ut av om det er noe for deg.

Hvis du føler deg litt usikker, kan du også begynne med å gjøre deg litt mer bekjent med de mange uttrykkene som er relevante når man vil begynne med å investere på den ene eller den andre måten.

Det er mange måter vi kan investere på, og CFD-handel er en av de måtene som mange velger. Men hva er det egentlig? Det får du vite litt mer om her.

Hva er CFD?
CFD står for contracts for difference, og betyr at vi handler med kontrakter som er basert på prisen på en aksje eller annet, og betyr at vi ikke kjøper selve aksjen, men likevel har den samme finansielle eksponeringen. Du spekulerer bare i markedet uten å kjøpe eller selge en bestemt aksje. Du kjøper i stedet for et derivat. Dette høres komplisert ut, men betyr faktisk bare at du henter verdien fra aksjen for eksempel.

Men vi tjener eller taper på samme måte som ved aksjer – altså hvis du kjøper gjennom DFD-handel og aksjen stiger med for eksempel 10 prosent, vil CFD-kontrakten din stige med samme prosent. Det er mange steder du kan handle dette, men når vi skal velge plattform er det viktig at vi finner en som er registrert hos Finanstilsynet – som er tegn på at det er en trygg plattform.

En av fordelene ved CFD-handel er at vi får tilgang til et ekstremt stort utvalg av verdipapirer og vi kan derfor spekulere i alt fra gull og olje til mais eller andre produkter og gir mulighet for større variasjon enn andre måter å investere på. Du skal alltid være oppmerksom på at det er stor risiko forbundet med å investere – noe du skal ta stilling til før du velger å begynne.

Denne artikkelen er bestilt av Cybersoup ApS i Aalborg i Danmark.

Del: