21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leserbrevforfatter, Magnus Weggesrud.

LESERINNLEGG: Tannlegebehandling er altfor dyrt

VALG 2021: Det er faktisk helt absurd at tennene ikke betraktes som en del av kroppen. I dag må vi ut med flere tusen kroner bare vi skal til tannlegen for å gjennomføre en sjekk, borre noen hull eller trekke noen jeksler.
Annonse

Skal du til legen for å fikse alle andre kroppsplager, slipper du unna med bare noen få hundrelapper i egenandel. Dette henger ikke på greip.

Derfor er jeg stolt av at Senterpartiet i år går til valg på å gjøre tannlegebehandling til en del av egenandelsordningen. Tiden for dyre tannlegeregninger er forbi hvis Senterpartiet får tillit til å styre Norge etter 13. september.

Annonse

Hvis vi skulle bygget velferdsstaten fra bunn av i dag, ville vi garantert ikke gjort noe så rart som å si at tennene ikke er en del av kroppen. Ideen bak velferdsstaten handler om å gi folk like muligheter uavhengig av lommeboka. Vårt felles sikkerhetsnett. Det handler om tilgang på en rekke velferdsgoder, som gratis skolegang, sykelønn, arbeidsledighetstrygd og helsehjelp når du trenger det. Nå er det på tide å utvide sistnevnte til å gjelde hele kroppen.

I dag er det dessverre slik at mange dropper å gå til tannlegen etter de blir 18 år. Det er for dyrt. Dessverre fører dette bare til enda dyrere regning den dagen du ikke har noe annet valg enn å gå til tannlegen for å stanse smertene. Det er nesten også blitt slik at utseendet til tennene dine kan avsløre overfor andre hvor dårlig råd du har.

Det skal bli slutt på at folk gruer seg for å gå til tannlegen på grunn av regninga når de skal ut igjen av døra. God tannhelse er også god folkehelse. Dette må bli et av de viktigste grepene en ny Senterparti-ledet regjering gjør for å styrke velferdsstaten.

Magnus Weggesrud
Fylkestingsrepresentant i Viken
Senterpartiet

Del:
Annonse