23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Flere skoleklasser ved Hokksund ungdomsskole må nå testes etter at det er registrert 11 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste døgn.

Ni nye smittetilfeller i Øvre Eiker – må teste ungdomsskoleelever

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ni nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Blant annet er ungdomsskolene i Hokksund og Vestfossen rammet av smitte og flere klasser skal nå testes.
Annonse

Ikke siden april i år har det vært registrert så mange smittede i Øvre Eiker som siste døgn. 7. april ble det meldt om 11 nye tilfeller, men siden det har det vært kun seks eller færre med unntak av ved Visjon Norge som ga åtte smittede i midten av august.

Dagens tall viser at én er smittet på en arbeidsplass i en annen kommune, og én er smittet på universitet i en annen kommune. Resten av smittetilfellene er nærkontakter til tidligere smittetilfeller som har testet positivt.

Annonse

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig, men flere skoleklasser på Vestfossen og Hokksund ungdomsskole vurderes som smitteutsatt. Det startes derfor testregime på disse skolene med ambulant testteam.

Det er med dette registrert totalt 449 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 244 er smittet i 2021.

Drammen sender ikke ut tall for helgen. De kommer først på mandag.

Del:
Annonse