21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Solbergelvas Renate Reinsve kan håpe på en Oscar-nominasjon og derved muligheten for en pris. Men det er langt fram. (Foto: Oslo Pictures/SF Studios)

«Verdens verste menneske» lansert som Oscar-kandidat

Solbergelvas Renate Reinsve kan seile opp i filmens aller gjeveste selskap etter at hun ble nominert som Norges Oscar-kandidat av Norsk Filminstitutt.
Annonse

På en pressekonferanse på Filmens hus i Oslo mandag ble Joachim Triers filmdrama kunngjort som Norges håp i kategorien beste internasjonale film. Det er DRM24.no som melder dette.

– Jeg føler meg fantastisk privilegert, sa hovedrolleinnehaver Renate Reinsve, som i sommer vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle under filmfestivalen i Cannes.

Annonse

Nå er det langt fra sikkert at «Verdens Verste menneske» ender opp med en faktisk Oscar-nominasjon, men turen for Reinsve og Trier går uansett til Los Angeles i november for å jobbe med videre planer, skriver VG.

NFI opplyser at teamet bak filmen mottar 350.000 kroner i tilskudd for å drive promotering. Dersom de blir nominert, får de ytterligere 250.000 kroner.

Over 90 land sender inn bidrag, og først på nyåret blir det klart hvem som havner i det gjeve selskapet.

Så gjenstår det å se om Solbergelvas for tiden største kjendis ender opp på den røde løperen i Kodak Theatre i mars neste år.

Del:
Annonse