15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er omfattende testing i hjemmetjenesten etter et ut brudd her. (Illustrasjon: Kjersti Werge-Olsen)

101 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste uke

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 101 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 51. Det er en halvering i forhold til forrige uke. Fire av de smittede nå er sannsynligvis med omikron-varianten.
Annonse

Smitten i Øvre Eiker er halvert siste uke i forhold til forrige uke, men det kan ha sammenheng med at færre har testet seg gjennom julehelgen.

Det har vært ett enkelt smittetilfelle hos en ansatt i omsorgstjenesten i uke 51. I hjemmetjenesten er det et pågående smitteutbrudd, og det gjennomføres omfattende testing.

Annonse

Smitte i skoler og barnehager
Det har vært ett enkelt smittetilfelle i en barnehage i løpet av uke 51.

Testing
2,8 prosent av befolkningen i Øvre Eiker testet seg for korona på teststasjonen og via det ambulante testteamet i forrige uke. Av disse var 11 prosent smittet. Dette innebærer en svak nedgang i antall testede, og en halvering av antall positive tester fra forrige uke. Teststasjonen på Kongsberg holder åpent i romjula.

Det er med dette registrert totalt 1.335 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 1.130 er smittet i 2021.

Del:
Annonse