23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anita W. Iversen (t.v.) og Hanne Rygg promoterte NM i Gåstrikk på denne måten i Hokksund lørdag. – Meld deg på, sier de to.

Arrangerer NM i Gåstrikk på Sundhaugen – håper på deltakerrekord

I fjor var ca. 500 personer over det meste av landet med i NM i Gåstrikk. Nå satser arrangørene på en ny deltakerrekord. Lørdag 11. juni arrangeres det litt spesielle mesterskapet på Sundhaugen i Øvre Eiker.
Annonse

NM i Gåstrikk er et forholdvis nytt mesterskap og bare tanken på det å strikke og gå samtidig får mange til å trekke på smilebåndet. Øvre Eikers to ambassadører for mesterskapet, Anita W. Iversen og Hanne Rygg, gjorde lørdag alt for å vise hva dette gikk ut på – med et stort smil på begge.

De ruslet nemlig rundt i Hokksund sentrum iført plakater etter amerikansk stil og selvsagt hadde de strikketøyet med seg. Det hele går nemlig ut på å gå en løype på 500 meter i løpet av 10 minutter mens du strikker. Den som har strikket flest feilfrie omganger vinner.

Annonse

De tre beste fra konkurransen på Sundhaugen går videre til en NM-finale som bare er en trekning samme dagen. I tillegg vanker det gavekort på – strikketøy selvsagt.

Samler inn penger
Selv om dette er mest moro og et artig påfunn, er det en litt mer alvorlig baktanke med hele arrangementet. Deltakeravgiften på 200 kroner går nemlig delvis til Stine Sofies Stiftelse. Avgiften dekker også strikkepakken «Trygghet lue» som stiftelsen står bak.

I fjor ble det samlet inn 25.000 korner til stiftelsen. Nå håper arrangørene å øke dette betraktelig. Det er påmeldingsfrist 2. juni så her er det bare å finne fram strikkepinnene og melde seg på. Garn får du inkludert i deltakeravgiften.

Selve konkurransen skjer på Sundhaugen lørdag 11. juni mellom klokken 12 og 14. Det satses mye på at dette skal være en hyggelig opplevelse med mye moro.

Del:
Annonse