25. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kjededirektør Rune Sandvik er glad for at det blir lettere for flere av gjestene å lese menyen med blindeskrift på Peppes Pizza.

Endelig kan svaksynte lese pizzamenyen selv

Da Peppes lagde ny meny i år, var det med Blindeforbundets Ungdom på laget. Med punktskrift på menyen kan den endelig leses av alle, også blinde og svaksynte.
Annonse

– Dette gjør at vi kan nå tilby våre gjester på 63 serveringssteder en meny som kan leses av alle, sier Rune Sandvik som er kjededirektør i selskapet.

Det var Blindeforbundets Ungdom som kontaktet Peppes for å høre om de kunne legge punktskrift på menyen, og med støtte fra Kulturdepartementet har det blitt en realitet. 

Annonse

– Det var enkelt for Peppes å si ja til dette forslaget, og en klar vinn-vinn-situasjon. Vi øker gjesteopplevelsen for alle, og de svaksynte blant oss får en enklere hverdag, forteller Rune Sandvik.

Viktig å kunne leve selvstendig
For Blindeforbundets Ungdom er dette et viktig steg i riktig retning for å kunne leve så selvstendig som mulig.

– Det er deilig å kunne dra på restaurant uten å måtte få hjelp av andre for å lese menyer, sier Silje Solvang som er styreleder i Norges Blindeforbund Ungdom.

Organisasjonen jobber for full samfunnsmessig likestilling og sosial inkludering av unge synshemmede. For å få det til er tiltak som dette viktig, forteller Solvang. Det gjør terskelen for å komme seg ut å leve et normalt liv lavere.

Flere serveringssteder kan følge etter
Peppes Pizza er en del av Dely som også driver kjedene TGI Fridays, Starbucks, La Baguette, Kjøkken og Kafe, Eataly med flere i Norge. Nå vil Dely se på mulighetene for at flere av serveringsstedene kan få punktskrift på menyen.

– Vi er i kontakt med Blindeforbundets Ungdom for å se på muligheter om vi kan få til dette på blant annet TGI Fridays også. Dette er et relativt enkelt tiltak som gjør at flere kan komme seg ut å kose seg på restaurant uten å be om hjelp, forteller Sandvik.

Del:
Annonse