16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En Kongsberg-kvinne ble tatt for å ha kjørt i 129 km/t på E134 i Hokksund og har nå fått sin dom i Tingretten. (Illustrasjon)

Fikk betinget dom etter råkjøring på E134 i Hokksund

En 53 år gammel kvinne er dømt til fengsel i 15 dager, men dommen ble gjort betinget. I tillegg må hun betale 13.500 kroner i bot og mister lappen i seks måneder.
Annonse

I en forenklet rettssak i Kongsberg tingrett nå i juli, innrømmet kvinnen de faktiske forholdene og godtok dommen.

Hun ble stanset av politiet etter å ha blitt mål til 129 km/t i 80-sonen på E134 ved Loesmoen i Hokksund. Da var sikkerhetsmarginen til UP trukket fra.

Annonse

Det var påtalemyndighetene som foreslo at straffen skulle settes til 15 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år. I tillegg ble det lagt ned påstand om en bot på 13.500 kroner – subsidiært 27 dager i fengsel. I tillegg mister hun altså lappen i seks måneder.

Kvinnen er uten fast arbeid og har ikke fast bopel, noe som er tatt hensyn til i dommen.

Kvinnen ble tatt for å kjøre for fort på den «nye» strekningen med to felt i retning Kongsberg. Hun skal ha kjørt forbi andre biler i venstre felt da hun ble mål med UPs laser.

Kvinnen argumenterte mot førerkortbeslaget med blant annet behov for transport til og fra lege på grunn av allergi, men retten mente det fantes alternativer og tilla ikke dette noen vekt.

Del:
Annonse