17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det brant godt i terrenget ved Lauvtjern i Øvre Eiker i dag. Nå har brannvesenet kontroll på brannen og driver med etterslukking gjennom natten. (Foto: Privat)

Har kontroll på brannen – driver etterslukking i hele natt

Brannvesenet har nå kontroll på brannen ved Lauvtjern i Øvre Eiker. Men det vil pågå etterslukking i hele natt med et vaktlag fra Drammen.
Annonse

Det har i hele dag brent godt i skogen ved Lauvtjern og store styrker fra brannvesenet har hatt en stri jobb med å komme til alle steder. I tillegg har det vært ekstremt varmt for mannskapene å jobbe i det ulente terrenget og med ekstra varme fra brannen. Uoffisielle målinger i Hokksund i dag viste en gradestokk på 30 grader.

Et brannhelikopter ble sendt fra Torp og maskinen har gått jevnt og trutt i hele dag inntil dagslyset var i ferd med å forsvinne. Maskinen hadde problem med den ene vannbøtta og måtte ned til landingsplassen ved Kiwi for å bytte, men etter det skal alt ha gått som planlagt.

Annonse

Det var en stund fare for at hytta til Bente Røsaas skulle gå med i denne brannen, men brannmannskapene greide å forhindre det. I kveld sier Bente seg takknemlig og er lykkelig for at hytta fortsatt står – et sted de har hatt mye glede av.

Ved Sør-Øst 110-sentral opplyses det nå i kveld at brannvesenet har kontroll på brannen, men at det er et vaktlag som skal jobbe gjennom natten med etterslukking. De får avløsning i morgen kl. 08.00 og innsatsen vil trolig fortsette i hele morgen.

Det er ventet en del regn i området og Hokksund har fått litt regn når dette skrives kl. 22.20. Men det skal langt større mengder med vann til for at det skal monne i forhold til skogbrannen og tørken som har vært den siste uke.

Se videoen der helikopter driver slukking på Lauvtjern her. Videoen er tatt av Kjetil Hagen.

https://www.facebook.com/kjetil.hagen.90/videos/380671154218602

Del:
Annonse