17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mannskaper fra brannvesenet kjørte først til nordenden av Lauvtjern, men måtte kjøre en annen vei for å komme til med slukkeutstyret.

Skogbrann ved Lauvtjern – røyk over store områder

Klokken 11.43 meldte Sør-Øst 110-sentral om en skogbrann ved Lauvtjern i Øvre Eiker. Det er vanskelig tilgjengelighet med mannskapsbilene og brannvesenet må bruke ATVer for å ta seg helt fram. Et helikopter er på vei fra Torp.
Annonse

Det brenner godt i det knusktørre terrenget ved den sør-østlige delen av Lauvtjern. Det er ingen hytter i nærheten av brannen, men det er utfordrende slukkeforhold. Det er også mye røyk i området.

Brannvesenet må bruke ATVer for å ta seg inn med alt utstyret sitt og de har nå fått vannforsyning via pumper fra Hagatjern. Her er det nok vann til å slukke brannen.

Annonse

Det gjør også at helikopteret som er bestilt får kort vei til vannforsyningen. Brannen er bokstavelig talt i vannkanten.

Ifølge innsatslederen til brannvesenet er det vel 100 kvm. som brenner, men det er en del vind i området og de frykter at brannen kan spre seg fort.

Det er opprettet en kommandoplass ved Kiwi på Lerberg. Herfra styres innsatsen og her holder de styr på mannskapene som er inne i brannområdet.

Det er satt inn store styrker fra DRBV i slukkearbeidet.

Bildene viser at det brenner godt i det knusktørre terrenget. Alle fotos er tatt av privatpersoner som vi har fått bilder fra.

Del:
Annonse