23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Turbobamsen er med når DNT inviterer til TurboTråkk tirsdag 30. august. (Foto: Terje Prestårhus)

Ny aktivitetsdag for barnehagebarn i regi av DNT

DNT Drammen og Omegn og Barnas Turlag har invitert barnehager til å ta del i et nytt turdagskonsept 30. august - kalt TurboTråkk.
Annonse

TurboTråkk er et tilbud gjennom Den Norske Turistforening (DNT) der de legger til rette for en artig turdag for barnehager. Det er viktig å inspirere til naturopplevelser fra barna er små, melder foreningen.

30. august skal rundt 10.000 barn på tur med sin barnehage. 330 barnehager i mange deler av landet er påmeldt. Alle barnehagene som meldte seg på innen fristen, får tilsendt en utstyrspakke bestående av Turbobamse, banner, diplom, natursti, turbingo og aktivitetshefte.

Annonse

– Vi er så glade for den gode responsen det første året vi arrangerer Turbotråkk. I vårt område er 16 barnehager påmeldt, så nå ligger alt til rette for en morsom dag ute i barnehagene, sier Emilie Broen i DNT Drammen.

– Gjennom å tilby barnehagene dette opplegget, håper vi de får en spennende tur ut i nærmiljøet, gjerne med innlagt eventyrstund og Turbodans eller noe annet som de synes er gøy, sier hun.

Broen mener det er avgjørende å gi barna gode opplevelser i naturen og skape trygghet.

– Det er en økt bekymring knyttet til at barn er mer inne, bruker mer tid på skjerm og dermed går glipp av lek og opplevelser utendørs og i naturen. Vi mener det er viktig at barnehager, foreldre og ulike aktører som DNT, går sammen for å inspirere barna til naturopplevelser fra de er små.

Snart klart for Kom deg ut-dagen
Allerede om få dager er det klart for Kom deg ut-dagen, som er Norges nasjonale turdag. Da blir det mulighet for enda flere lavterskel-opplevelser for hele familien. Søndag 4. september inviterer DNT til arrangement flere steder rundt i distriktet, fra Geilo i nord til Svelvik i sør.

Alle barnehager får også et fint banner de kan henge opp der de har sine arrangementer. (Foto: Hanne Findal)
Del:
Annonse