12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Erik C. Østerud debuterte i dag med sitt soloalbum med åtte låter. Lanseringen er både digital og i form av fysisk CD.

Erik C. Østerud ute med soloalbum i dag – alt i den blå gata

Artisten og gitaristen Erik C. Østerud lanserte i dag sitt soloalbum «Bending a blue note». Han har brukt pandemitiden til å skrive og spille inn dette albumet med til sammen åtte låter.
Annonse

– Da er alt ferdig og klart for lansering med en dose «Erik-musikk». Det har vært et utrolig morsomt prosjekt i de to årene pandemien har vart, sier han til Eikernytt.no.

Det aller morsomste og utfordrende har vært låtskrivingen. Du blir jo så selvkritisk at du i perioder tror alt er dårlig. Men når jeg hadde skrevet den første låta «Feel her body moving», skjønte jeg at dette kunne være verdt å spille inn. Peter Michelsen fikk høre den og gav meg tilbud om innspilling i Norsk Lydstudio, sier Erik.

Annonse

Han har også hatt den store gleden av å spille inn flere av låtene med sine gamle band-kompiser Magne Frydenlund og Rolf Øyvind Hæg. I tillegg har flere gjestemusikere fra Eiker-bygda bidratt med sitt talent. Faktisk er det «Firer uten Styrmann» gutta som er med på nesten alt.

Nå er endelig prosjektet i havn etter to år med innspillinger.

– Plata består av flere ulike stilarter. Litt funky Blues, litt Country rock, en dose Steely Dan og litt ZZ-top og andre ymse stilarter jeg liker å spille, men alt i den blå gata, forteller Østerud.

Plata er å finne på Spotify, Apple music, Youtube, Tidal. Den er også utgitt på et håndfast format, nemlig CD. Da må artisten kontaktes så skal han ordne det.

– Undertegnede syntes egentlig plata er en hyllest til alle musikere fra Eikerbygda, og den tiden på sent 80- og -90 tallet hvor vi fikk en virkelig boost. Alle vi søkende amatør-musikere som hadde så mange musikksteder vi kunne spille på i Eikerbygdene. Sanden, Langerud, Orion, Mjøndalen Gjestgiveri etc, sier han.

Det ble til og med startet Eiker musikerforenig og jam på Langerud. Herlige tider for unge musikere. I dag er det ikke så mange steder å spille lokalt. Her ble mange talenter videreutviklet for senere å bli profesjonelle musikere. Flere av disse er som sagt med på plata.

Erik C. Østerud startet med gitar 14 år gammel og spilte i kjellerbandet «Thompson Takeoff» som holdt til i Gamle-Hokksund. De kom aldri ut av kjelleren.

– Senere var jeg med å starte «Firer uten Styrmann» sammen med Halvard Foss, Jon Wold og Ulf Myrvold. Jeg tror det er mange i Hokksund som husker dette bandet, sier han.

De siste 10 årene har Erik vært gitarist i Nedre Eiker bandet «Lucky Losers», men så fant han ut at tiden var kommet for å gi ut litt egen musikk.

– Jeg ble jo litt inspirert da Olav Aas gav ut sitt flotte soloalbum i fjor. Alle låtene har jeg skrevet selv, med litt hjelp fra min Amerikanske bror Sigurd for å holde styr på engelsken, sier Østerud.

Del:
Annonse