17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I fjor fikk 1.163 kjøretøy personlige bilskilt, mens tallet for 2021 var litt høyere, med 1.488 spesiallagde skilt. Ikke alle ønsker blir godkjent.

Fremdeles interesse – ikke alle ønsker om personlige bilskilt blir godkjente

I overkant av 11.500 kjøretøy kjører rundt i Norge med sine egne spesielle skilt. Og selv nå snart syv år etter lanseringen, er det interesse for å sette sitt eget preg på kjøretøyet sitt på denne måten. Men du kan ikke velge hva du vil.
Annonse

– Interessen har holdt seg sånn noenlunde stabil siden vi innførte ordningen i juni 2017, selv om etterspørselen var størst det første året. Fra ordningen ble innført 15. juni 2017 og ut året hadde i alt 4.815 benyttet seg av tilbudet om å få sine helt spesielle skilt på kjøretøyet sitt, forteller Aleksander Bergli Eriksen i Statens vegvesen.

Året etter, i 2018 fikk ytterligere 1.813 kjøretøy personlige skilt, i 2019 kom 1.147 til og i 2020 ytterligere 1.180 kjøretøy med personlige skilt.

Annonse

– Årsaken til den lille stigningen i etterspørsel etter skilt i 2021, skyldes nok at da innførte vi også personlige skilt til eksempelvis moped, motorsykler, traktor og tilhengere, altså resten av kjøretøytypene. Fram til da var det bare kjøretøy med ordinære skilt, slik som personbiler, busser og lastebiler som kunne smykke seg med sitt eget personlige bilskilt, sier Eriksen.

Ikke alt blir godkjent
Et personlig skilt for ordinære bilskilt kan bestå av minst to og maksimalt syv bokstaver eller tall, inkludert mellomrom. Skilt til moped, motorsykler, traktor, tilhenger, US-kjennemerke, stort/høyt og små kjennemerke til bil, må ha minimum to tegn og maksimalt seks tegn, inkludert mellomrom.

Du kan selvfølgelig ikke bruke en kombinasjon som allerede er i bruk av noen andre.

– Det samme gjelder for kombinasjoner som er upassende, kan misforstås eller kan virke støtende. Slike skilt godkjenner vi ikke sier Eriksen.

Det koster fremdeles 9.000 kroner å få rettigheten til personlige bilskilt.

Del:
Annonse