20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kristin Holte ga alt, men måtte til slutt se seg slått av Olaf Tufte. (Foto: Heidi Marie Gøperød, Nordisk Banijay / NRK)

Kristin Holte tapte på målstreken i Mesternes mester

Etter 10 episoder og tretti utfordrende konkurranser ble vinneren av Mesternes mester 2023 kåret på NRK fredag kveld. Olaf Tufte gikk av med seieren, men fikk hard konkurranse av Kristin Holte fra Hokksund helt inn til det siste.
Annonse

Den tidligere roeren kjempet i finalen mot Kristin Holte (crossfit) og Andreas Lødrup (kickboksing).

– Vi får sette pokalen et sted høyt hvor den syns, sier en svært fornøyd Olaf Tufte til NRK etter seieren.

Annonse

Han beskriver det som en veldig nervepirrende finale der det var om å gjøre å holde nerver og fokus i sjakk.

Kristin Holte kom på andreplass og kjempet til siste slutt, men måtte gi tapt da hun skulle skyte på blink i siste del av løypa.

– Det føles egentlig veldig bra, det var en tøff kamp. Men til syvende og sist var Olaf overlegen, og da er det en vel fortjent seier, sier Holte til NRK.

Kjempestolt
I første del av finalen måtte Lødrup kaste inn håndkleet, da han endte opp på sisteplass i jaktstarten.

– Jeg er kjempestolt av å komme så langt, det var jo noe jeg drømte om, sier Lødrup til NRK etter finalen.

Dermed ble det Kristin Holte og Olaf Tufte som skulle gjøre opp til slutt i en tøff løype satt på stranden i Sandefjord.

Råsterke Kristin Holte har vunnet hele fire temaseiere i årets sesong. Også Olaf Tufte har imponert seerne hele veien med allsidighet og vinnervilje.

Rekorder
Passende nok fikk alle tre finalister oppleve å sette nye rekorder i klassiske øvelser i Mesternes mester: Olaf Tufte knuste fjorårsvinner Nils Jakob Hoffs rekord i tyngdekraft i program 8, Kristin Holte slo Magnus Midtbøs rekord i kronidioten i program 9, mens programleder Aksel Lund Svindal i samme program ble vitne til at Andreas Lødrup slo rekorden hans fra 2021 i skranken.

Årets Mesternes mester har toppet seerlistene hver uke siden sesongpremieren 1. januar. Foran finalen har hver episode så langt blitt sett av gjennomsnittlig 1.325.000 seere på lineær-TV og i strømmetjenesten NRK TV.

Programleder Aksel Lund Svindal med finalistene Olaf Tufte og Kristin Holte. (Foto: Nordisk Banijay / NRK)
Del:
Annonse