19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Even Helgheim, Elise Røed Malnes og Amalie Sundsmoen har yrkesvalget klart. Alle tre begynner som lærlinger fra høsten av. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Eiker-elever klare for yrkeslivet

Det er ikke bestandig så enkelt å finne ut hvilken utdanning du skal satse på og hva du skal bli. Even Helgheim, Elise Røed Malnes og Amalie Sundsmoen er blant dem som nå vet nå hva de skal gjøre fra høsten av.
Annonse

Men aller først må de gjøre unna innspurten før sommerferien ved linja for salg, service og reiseliv på Eiker videregående skole, melder skolen på sine nettsider.

Even har planer om å bli vekter og har skaffet seg lærlingplass i selskapet Skankontroll i Oslo. Han sikker på at han har valgt riktig.

Annonse

– Det er et allsidig og spennende yrke. Jeg ser fram til å komme i gang for fullt, forteller han.

Vestfossen-gutten forteller at han fikk opp øynene for yrket og arbeidsplassen etter at en representant for Skankontroll var på skolen. Han tok da kontakt og fikk råd om å søke om lærlingkontrakt, og avtalen gikk i boks. 

Elise har planer om å gå i en litt annen retning. Hun satser nemlig på å bli kontor- og administrasjonsmedarbeider. Hun har skaffet seg lærlingplass gjennom Bauda-konsernets opplæringskontor i Drammen.

Bauda eier i dag 18 Toyota-forhandlere og fire Lexus-forhandlere på Østlandet og Sørlandet. Og hun har skaffet seg kjennskap til arbeidsplassen ved at hun de siste månedene har hatt praksisplass der som en del av skolegangen.

– Jeg er deres første lærling i kontor- og administrasjonsfaget, og jeg gleder meg til å begynne, forteller hun.

Ungjenta har ikke fått førerkort ennå, og derfor må hun i begynnelsen komme seg til jobben ved å få skyss av andre eller ved å bruke kollektivtransport. Senere får hun mulighet til å kjøre selv. Det ligger nemlig an til at hun skal få bil gjennom jobben.

Amalie skal være lærling i kontor- og administrasjonsfaget ved St. Hallvards videregående skole i Lier.

– Jeg blir en slags altmuligkvinne på skolen og må trå til med mye forskjellig. Jeg fikk tilbud om lærlingkontrakt flere steder, men valgte St. Hallvard fordi det er mange trivelige mennesker som jobber der, forteller hun.

Også Amalie har kjennskap til arbeidsplassen fra før ved at hun har hatt praksisplass der.

Del:
Annonse