20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Denne vannvogna er nylig innkjøpt, men natt til 17. mai ble det altså utført hærverk på den, noe som kunne utgjort en fare for både brukeren og andre. (Fotos: Bjørn-Tore V. Fjeldheim)

Nytt hærverk på RVS Parken i Vestfossen

Natt til 17. mai har uvedkommende vært inne på området til Vestfossen IF og gjort hærverk på en traktor og den splitter nye vannvogna som trenges for å vanne banene før trening og kamper.
Annonse

Etter gjentatte tilfeller av innbrudd og hærverk har Vestfossen IF gått til anskaffelse av flere overvåkingskameraer. Men akkurat på det stedet hvor traktoren og den nylig innkjøpte vannvogna sto parkert, var det ikke dekning av kameraene. Det blir det endret på nå.

VIF har hatt flere innbrudd og tilfeller av hærverk på RVS Parken – Strandajordet. Sist vi omtalte det var det gjort hærverk på den da nylig anlagte lekeparken og det ble også stjålet blomster fra Vestfossen sentrum samme natten.

Annonse

Dette hærverket har trolig skjedd natt til 17. mai og innbruddet og hærverket i selve traktoren ble oppdaget dagen etter. Men det var nå i dag at hærverket på vannvogna ble oppdaget. Her er bolter løsnet, noe som kunne få hele vogna til å velte. Det er også stort vanntrykk og dette kunne ført til farlige situasjoner.

– Inne i traktoren er en oppbevaringsboks med bolter til vannvogna ødelagt og bolter er kastet rundt. Det er ikke store kostnader vi snakker om, men mye ekstra bryderi og arbeid for å få alt i orden igjen, sier «banemester» og alt-mulig-mann, Bjørn-Tore V. Fjeldheim, til Eikernytt.no søndag kveld.

Takket være svogeren hans – som er bonde – fikk de reparert vannvogna midlertidig slik at de kunne vanne banene. Det skal heller ikke være fare for mandagens kamper der VIF skal møte Eiker Kvikk i et lokalderby.

– Det er heldigvis en stund siden vi hadde noe tull her etter at vi satte opp flere kameraer, men nå har det altså skjedd igjen, sier Bjørn-Tore V. Fjeldheim, som minner om at dette er en klubb som driftes stort sett på dugnad og for barn og unge i bygda.

Han ber derfor folk i nærheten om å være på vakt om det skjer ting på anlegget som ikke er forenlig med vanlig drift.

– Vi som jobber her er godt kjent. Er det andre som holder på, må folk gjerne ringe og varsle klubben, sier han.

Boksen for oppbevaring av blant annet bolter til vannvogna er brutt opp og boltene kastet utover.
Her ligger dekslet til oppbevaringsboksen. Rent hærverk – for dette har ingen verdi for andre.
Flere bolter på den nye vannvogna er løsnet slik at den er umulig å styre. Dette kunne utgjort en stor fare da det er stort vanntrykk nå banen skal vannes.
Del:
Annonse