23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Knut Borkholm fra Hokksund sprang inn til NM-gull i halvmaraton i Skien søndag.

Halvmaraton: Knut Borkholm ble Norgesmester i U23 i helgen

Snart 21 år gamle Knut Borkholm fra Hokksund tok NM-gull i halvmaraton i Skien denne helgen. I mars vant han eliteklassen under 22 år i et stort stevne i Paris.
Annonse

Det var tunge og varme forhold under søndagens halvmaraton i Skien. Bak Byløpet står lokale Herkules Friidrett og Gjerpen Friidrett. Overskuddet går i all hovedsak til barne- og ungdomsgruppene.

Byløpet tar sikte på å bli det ledende mosjonsløpet i Telemark med et stort fokus på løpeglede og folkehelse, og som arrangører vil de jobbe for at løpefesten skal bli et arrangement Skien og Grenland vil bli stolte over. Det finnes løyper på 5, 10 og halvmaraton – altså 21 km.

Annonse

Løypetraseen går i naturskjønne omgivelser rundt Hjellevannet. Arenaen er på torget utenfor Arkaden i Skien, heter det på arrangørens nettsider.


Knut Borkholm fra Hokksund fortsetter å imponere med et NM-gull på halvmaraton i klassen Menn U23. Dette er hans første NM-gull og støtteapparatet sier det skal bli spennende å følge ham videre i karrieren.

Knut blir 21 år nå i juni, så han skal fortsette å konkurrere i denne klassen en god stund til. Totalt ble han nr. 11 i dette løpet. Han beskrives som en dedikert og hardtarbeidende utøver med langsiktige mål.


Del:
Annonse