22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sparebanken Øst var tirsdag kveld på gavebesøk på Årbogen. F.v. ser vi avdelingsleder Kaltrina Osmani, anleggsansvarlig Kjell Øverby, leder Erik Arve og Per-Øyvind Mørk i banken.

Kommunen vil ikke klippe gresset – da tar roboten jobben for IBK

Tidligere Nedre Eiker kommune klippet gresset på Årbogen for IBK. Men da kommunen ble en del av Drammen, var det meste vanskelig. I dag fikk klubben en pengegave på 408.000 kroner – og da blir det en solid robotklipper som tar over jobben med å holdene banene på Årbogen i topp stand.
Annonse

Vi har hørt det mange ganger før. Etter at Nedre Eiker ble en del av storkommunen Drammen, grodde løkkene igjen, vedlikeholdet ble dårligere og det er ikke mange dagene siden vi så delvis tomme og visne blomsterkasser utenfor det gamle rådhuset i Mjøndalen.

Men også Idrettsforeningen Birkebeineren i Krokstadelva har hatt problemer. Da Nedre Eiker var egen kommune hadde de avtale med nettopp kommunen om at de skulle klippe gressbanene på Årbogen. Men etter kommunesammenslåingen ble dette vanskelig.

Annonse

22. april i fjor fikk de et brev fra kommunen om at de ikke ville klippe gresset mer. Da var gresset allerede i ferd med å bli for høyt til å spille på. Klubben fikk imidlertid forhandlet seg til en løsning der kommunen leide inn folk til å ta banene.

Klubben, som normalt driftes på dugnad, greier ikke å holde banene vedlike da både dugnad og spill foregår på helger og kvelder. De er dermed avhengig av folk som kan gjøre dette på dagtid.

Søkte midler og fikk
Etter å ha sett på flere muligheter, kom ideen om å anskaffe en skikkelig robotklipper som kunne takle oppgaven. Og da snakker vi om store klippere innen proff-markedet. De koster penger – mye penger. Nærmere bestemt 408.000 penger.

Proffutgaven av «slaven» du kanskje har i hagen din, kan klippe 75.000 kvadratmeter, den kan GPS-styres og den kan klippe i ulike mønstre slik du blant annet ser på Ullevål. Den blir heller ikke så fort sliten og kan holde det gående fire dager i uka og dermed sørge for optimale forhold for spillerne.

Fire ganger i uka høres veldig mye ut – spesielt i en tørkeperiode. Men den kritiske journalisten her fikk svar på tiltale. De har nemlig nok vann og ingen vanningsrestriksjoner. Kilden heter Årbogen.

Nå er pengene på konto takket være Sparebanken Øst og stiftelsen Spire. De har bidratt med vel syv millioner kroner de siste seks-syv årene og det er neppe siste gang de kommer med en sjekk til den ivrige dugnadsgjengen på Årbogen. Om 14 dager skal maskinen være på plass og starte oppgaven sin.

Det er stor aktivitet i klubben med 937 medlemmer pr. dags dato. De har hele 37 fotballag i seriespill – fra de minste til Old Boys. I tillegg til fotball er det grupper for ski, sykkel, håndball og tennis. Det jobbes nå med å få til en gruppe for E-sport. I tillegg skal det ansettes en prosjektleder som skal koordinere samarbeidet med skolene i bygda – blant annet om åpen hall som flere tusen ungdommer har brukt de siste årene.

Del:
Annonse