19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I dag kunne Øvre Eiker kommune ved Susanne Vist, Morten Braarud i Øvre Eiker Energi og Andreas Birkeland presentere den nye badeplattformen med stupebrett.

Nå kan du stupe sikkert igjen på Sundhaugen

Nå kan alle som liker å bade og stupe igjen gjøre det sikkert på Sundhaugen. I går kom nemlig en helt ny badeplattform med stupebrett på plass utenfor stranden. Det som en erstatning for stupebrettet som ble fjernet for en drøy måned siden.
Annonse

Kommunen, ved tjenesteleder for vei og park, Andreas Birkeland, innrømmer at det var de rimelig massive protestene som gjorde at kommunen valgte å finne en ny løsning – og det raskt. Derfor ble det bestilt en ny badeplattform med stupebrett som en midlertidig løsning. Dette i et håp om at ikke fler enn vanlig velger å hoppe fra brua for å få nok spenning.

Badeplattformen ligger på syv meters dyp og da skal det godt gjøres at noen kommer i bunnen. Den er også såpass stor at den egner seg til soling og andre aktiviteter i tillegg til selve stupingen. Stupebrettet er halvannen meter høyt og med plattformen i tillegg er det ca. 1,8 meter fra plattform til vannflaten. Det holder ifølge Birkeland for de fleste.

Annonse

Plattformen fikk en prislapp på 100.000 kroner pluss moms. Halve regningen er det Øvre Eiker Energi som tar. Plattformen ble hastebestilt et sted i Østfold og ble levert på Sundhaugen for et par dager siden. I går ble den sikkert ankret opp og i dag var det en liten pressekonferanse for å fortelle om nyvinningen og dermed forhåpentligvis berolige alle som ble ganske så forbanna over fjerningen av stupebrettet.

Fjerning av stupebrett på Sundhaugen. (Foto: ØEK)

Kommer nytt stupebrett
Andreas Birkeland og Susanne Vist, som er kommunalsjef for kultur og samfunnsutvikling i Øvre Eiker, håper å få til et lengre og permanent stupebrett der det gamle lå innen neste sommer. Men som alltid er det et spørsmål om pris. Uansett vil badeplattformen bli liggende om ikke noe helt spesielt skjer også i årene som kommer.

Det er uten tvil et ønske om et nytt stupebrett fra de mange som bruker Sundhaugen om sommeren og som trenger litt ekstra spenning i hverdagen. Det er stort besøk på denne badeplassen og stedet blir holdt vedlike av kommunen med klipping av plener og rengjøring av sanitærbyggene. I tillegg er kafeen åpen til gitte tider.

Stupebrettet kom på plass i går, men ble først «innviet» av badegjestene i dag. Og dette synes å være et populært tiltak etter at stupebrettet forsvant for vel én måned siden.
Andreas Birkeland startet i jobben som tjenesteleder for vei og park 1. mars. Han fikk fort lære engasjementet til innbyggerne da de fjernet stupebrettet av hensyn til sikkerheten.
En dom i Oslo der en stuper skadet seg og fikk erstatning skal også ha spilt en sentral rolle i beslutningen om å fjerne stupebrettet i tillegg til en rapport om sikkerheten og grunnforholdene.
Slik informerer kommunen om fjerningen av stupebrettet. Men neste år er det håp og tro at det kommer et nytt stupebrett her som både er lengre og sikrere enn det som har stått her i en årrekke.
Del:
Annonse