25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En mann i begynnelsen av 50-årene ble stanset av politiet i nærheten av Sundhaugen. Nå er han dømt for promillekjøring. (Illustrasjon: UP)

Fengsel og solid bot etter fyllekjøring ved Sundhaugen

En mann i begynnelsen av 50-årene må sone 24 dager i fengsel samt betale en bot på hele 45.000 kroner etter å ha blitt tatt for fyllekjøring i nærheten av Sundhaugen mellom Vestfossen og Darbu i sommer.
Annonse

Saken mot mannen var oppe til behandling i Buskerud Tingrett – Eiker i midten av juli som en såkalt tilståelsessak med forenklet behandling. Mannen tilsto her fyllekjøringen og dette ble bekreftet av utåndingsprøven han måtte ta etter å ha blitt stanset av politiet i begynnelsen av juni. Den viste en alkoholkonsentrasjon på 0,74 milligram pr. liter luft.

Mannen samtykket i en såkalt tilståelsessak med forenklet behandling for å få saken ut av verden. Påtalemyndigheten hadde foreslått en dom på 24 dager i fengsel og en bot tilsvarende 1,5 ganger månedsinntekten hans – altså 45.000 kroner. I tillegg mister han førerkortet i to år selv om han er avhengig av det for å komme seg til og fra jobb.

Annonse

Men det tok ikke retten hensyn til da de dømte ham til det samme som påtalemyndigheten anbefalte og mannen må i tillegg ta full førerprøve for å få tilbake førerkortet.

Mannen tok betenkningstid etter å ha fått dommen opplest. Den er på 14 dager.

Del:
Annonse