29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Moing dømt for bedrageri mot byggevareforretning i Mjøndalen

En moing i begynnelsen av 60-årene er dømt til syv måneders fengsel og tilbakebetaling av hele 822.389 kroner til byggevareforretningen han jobbet i. Mannen tok betenkningstid.
Annonse

Det var i begynnelsen av juli mannen måtte møte i Buskerud Tingrett – Eiker tiltalt for grovt bedrageri og underslag av til sammen 911.029 kroner fra byggevarefirmaet han jobbet hos i Mjøndalen.

Han tilegnet seg pengene ved å slå inn falske returer på kassasystemet og overførte så pengene til seg selv. Dette medførte selvsagt et økonomisk tap for byggevarefirmaet. Riktignok mente retten at 50.000 kroner av summen på 911.029 var reelle returer og trakk derfor dette fra på summen som mannen nå må betale tilbake til selskapet.

Annonse

Mannen i begynnelsen av 60-årene fra Modum avga en uforbeholden tilståelse da saken var oppe i retten. Han skal ha drevet dette bedrageriet siden 2019 og fram til februar i år.

Mannen samtykket til en såkalt forenklet sak med tilståelsesdom, men tok altså betenkningstid etter å ha fått dommen opplest i retten. Straffen på syv måneder er lavere enn han ville fått hvis han ikke hadde tilstått og bistått til en rask pådømmelse av saken.

I skjerpende retning er dette handlinger som har pågått over flere år og som viser et fast forbrytersk forsett, heter det i dommen.

Del:
Annonse