23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var her på E134 at UP tok en eikværing i begynnelsen av 20-årene i en hastighet på hele 184 km/t. Det kvalifiserer til ubetinget fengsel i utgangspunktet. (Foto: Morten Visdal – UP)

Eikværing tatt i 184 km/t på E134 i Mjøndalen

En mann tidlig i 20-årene ble i ettermiddag tatt i UPs laserkontroll på E134 i Mjøndalen. Han ble «klokket inn» med hele 184 km/t. Ifølge politiet er det den høyeste hastigheten som er målt på strekningen.
Annonse

Klokken 15.23 avsluttet UP kontrollen sin på 2-felten på E134 i Mjøndalen i retning Drammen. Her kjøres det vanligvis hardt og hastigheter mellom 120 og 150 forekommer ofte. Stedet er derfor prioritert av UP, som har kontroller med jevne mellomrom her.

Men det hører til sjeldenhetene at de måler så høye hastigheter som i dag. Den høyeste var altså 184 km/t – utført av en ung eikværing. Den nest høyeste var 133 km/t, men uvisst hvem dette var. Begge ble førerkortløse på stedet og den unge eikværingen fikk i tillegg beslaglagt bilen. Hva som skjer med den er det opp til politiets jurister å avgjøre og eventuelt en rett.

Annonse

Det var hele 20 sjåfører som fikk et forenklet forelegg denne ettermiddagen for fartsovertredelser i 90-sonen. I tillegg ble en mann i 20-årene anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Kontroll på Herstrøm
Klokken 13.48 avsluttet UP en større kontroll på Fv. 283 på Herstrøm – Solbergmoen. Denne var med fokus på kjøring i ruspåvirket tilstand. 248 sjåfører ble kontrollert, men ingen skal ha kjørt med rus. Tre fikk derimot gebyr for manglende bilbeltebruk.

Del:
Annonse