22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leserbrevforfatter Magnus Weggesrud (SP).

VALG 2023: 450.107 kroner til nye skolebøker i Øvre Eiker

MENINGER: Lærere, skoleforskere og foreldre har over lang tid uttrykt bekymring for økt skjermbruk i skolen. En bekymring Senterpartiet deler. Derfor sørget vi i revidert nasjonalbudsjett i vår å bevilge 115 millioner til innkjøp av oppdaterte fysiske læremidler i grunnskolen.
Annonse

9. august kom beskjeden om at Øvre Eiker kommune får tildelt 450.107 kroner av denne potten. Gledelige nyheter rett før skolestart.

Våre elever skal lære seg å beherske både digitale og fysiske læremidler, og det skal være opp til den enkelte pedagog å velge hva som passer best i enhver opplæringssituasjon. Dessverre er muligheten for å variere mellom digitale og fysiske læremidler ofte svært begrenset fordi skolene enten mangler bøker, bøkene er utdaterte eller slitte og utbrukelige.

Annonse

En PC eller Ipad er et godt arbeidsverktøy og mulighetene for å drive variert opplæring er mange. Dagens unge skal også ut i et arbeidsliv hvor de i de fleste yrker trenger høy digital kompetanse.

Samtidig er min erfaring som lærer at leseopplæring, særlig langlesing gjennom skjønnlitteratur og lengre fagtekster, gjøres best på papir – i bøker. Derfor er det viktig å ha trykte og oppdaterte læremidler tilgjengelig.

Øvre Eiker Senterparti er glade for bevilgningen fra regjeringen. Samtidig er vi klar over at dette ikke bringer oss i mål. Vi vil derfor løfte behovet for økt innkjøp av trykte læremidler til elever i Øvre Eiker i neste periode.

Magnus Weggesrud
4. kandidat til kommunestyret
Øvre Eiker Senterparti

Del: