23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Adrian Tollefsen og Høyre forhandler med de andre borgerlige partiene om en politisk plattform som skal danne grunnlaget for et flertall. (Arkivbilde)

VALG 2023: Forhandler – ventet avklaring i løpet av uka

De borgerlige partiene i Øvre Eiker sitter nå og forhandler om den politiske plattformen for de fire neste årene. Adrian Tollefsen (H) sier forhandlingene er konstruktive og på rett spor.
Annonse

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti i Øvre Eiker sitter denne uka i forhandlinger om en felle politisk plattform.

– Vi forhandler først om politikken. Deretter kommer de ulike posisjonene. Det sier Høyres ordførerkandidat og «valgvinner» i Øvre Eiker, Adrian Tollefsen. Hen er den som fikk desidert flest stemmer ifølge stemmekvotienten som avgjør plasseringen i kommunestyret.

Annonse

Tollefsen bekrefter overfor Eikernytt.no at de har samtaler, men vil ikke utdype dette noe mer.

– Vi tar sikte på å bli ferdige i løpet av uka og det tror jeg vi skal klare, sier han.

Som kjent er Høyre, FrP og KrF vant til å samarbeide med Venstre gjennom den siste perioden. Men Venstre har gjennom andre medier uttalt at de vil stå steilt på gjenbruk av barneskolen på Lerberg i kommunal regi. Altså vil de ikke selge eiendommen til bolig eller andre formål.

– Vi er vant til å samarbeide og forhandlingene er preget av gjensidig respekt for hverandre og for valgresultatet slik velgerne har bestemt det, sier Adrian Tollefsen.

Overraskende bra valg
Adrian sier også at han ble positivt overrasket over den gode oppslutningen partiet fikk ved dette valget. 31,2 prosent var ikke engang i hans drømmer.

– Vi har brukt store ressurser i denne valgkampen og vi har banket på over 4.000 dører og på den måten hatt mange gode møter med velgerne. I tillegg har vi hatt over 70 stands på ulike steder i kommunen over lang tid. Dette ser ut til å ha lønt seg bra, sier han.

Høyre fikk 11 representanter i kommunestyret. FrP fikk seks, Venstre fikk to og KrF fikk én. det gir til sammen 20 representanter og det er kun én i flertall. Den borgerlige siden er altså avhengig av å enes slik at alle partiene står bak plattformen – hvis ikke ryker flertallsprosjektet med de konsekvenser det vil få.

Del:
Annonse