24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

SISTE HÅND PÅ VERKET: - Nå det fullt fokus på Buskerud fra 1. januar da vi overtar fullt og helt fra Viken, sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen. (Foto: Privat)

Buskerud-bjørnen er tilbake på veggen

Det gamle fylkesvåpenet var sporløst borte før NRK sporet det opp til et garasjeloft i Mjøndalen. Nå er Viken historie og Bjørnen tilbake på veggen på fylkeshuset i Drammen.
Annonse

Det originale skiltet var lenge savnet, før det ble funnet. Det er likevel en ny variant som ble hengt opp nå, skriver NRK som først omtalte saken og faktisk sporet opp det gamle Fylkesvåpenet.

Saken ble omtalt i DRM24.

Annonse

Bjørnen ble til slutt funnet, stuet bort og glemt i en garasje i Mjøndalen som fungerte som et rekvisittlager for en teatergruppe som benyttet fylkesvåpenet i en teateroppsetning for noen år tilbake – og er nå overlevert fylkeshuset i Drammen av NRK.

Onsdag ettermiddag ble fylkesvåpenet for Viken fylkeskommune fjernet, og Buskeruds gamle fylkesvåpen montert på nytt. Antagelig til stor jubel for Senterpartiet og Fremskrittspartiet, som var fylkesoppdelingens fremste forkjempere.

Men også nybakt fylkesordfører Tore Opdal Hansen fra Høyre er klar på at det nå er Buskerud som gjelder, selv om partiet opprinnelig gikk imot en fylkesoppdeling i Viken.

– Vi gikk til valg på Buskerud, så nå er det fullt fokus på Buskerud. Vi overtar fullt og helt Buskerud fra 1. januar fra Viken, sier Opdal Hansen i en kommentar til DRM24.

HAR VÆRT SAVNET: Fra 1. januar er det Viken historie, og Tore Opdal Hansen er fylkesordfører i Buskerud de fire neste årene.
Del:
Annonse