22. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lokal forfatter lanserer «Lovises datter» på Mjøndalen bibliotek

Helge Mork fra Mjøndalen vil onsdag 14. februar relansere sin nyeste bok, «Lovises datter» på Mjøndalen bibliotek. Den ble først presentert for publikum på Drammen bibliotek i november.
Annonse

– Nå får jeg komme til Mjøndalen bibliotek, der jeg har lansert tidligere romaner. Mjøndalen bibliotek har hele tiden vært veldig imøtekommende og positive til nykommere i nærområdet. Det er veldig bra, sier Helge Mork til Eikernytt.no.

Med seg på denne lanseringen har han Liv Gade – såkalt bokinspirator med rundt 100 foredrag om bøker rundt om i landet på råsbasis.

Annonse

– Jeg jobber som Norges eneste bokinspirator (det sier TV-vertene når jeg er på «God morgen Norge» og det kaller Hans Olav Brenner meg for». Jeg bare elsker jobben min, og legger ikke skjul på det – det vil du oppdage – hvis du kommer på biblioteket 14. februar, sier Liv Gade.

– Jeg har fått den ære å presentere boken til Helge, og bokbade ham. Gleder meg. Det skal bli et entusiastisk og fargerikt bokbad, legger hun til.

«Lovises datter» er en viktig, vond og vakker bok. Slutten av 1800-tallet var en viktig tid i Norge, hvor kvinnene var prisgitt sine menn.

De hadde ingen rettigheter, og kom du i «ulykka» fikk det enorme konsekvenser. Vi møter Lovise som vokser opp i Kristiansund på slutten av 1800-tallet.

Liv Gade skal «bokbade» «Lovises datter» på Mjøndalen bibliotek 14. februar.

Hun får jobb som tjenestepike hos en rik bedriftseier, storkaren Mads – som kommer fra Skåne. Han tar for seg av livets goder, Lovise er ung og uskyldig, og skjønner ikke helt hva som skjer. Men det gjør vi.

Helge Mork skriver med nerve og nærhet, det er en oppriktighet over teksten. Forfatteren skriver så godt at personene trer levende ut av boksidene. Du blir kjent med dem, glad i dem, eller du avskyr dem. Denne boken må du lese, og les sakte, anbefaler hun.

Helge Mork er fra Korvald i Mjøndalen. Til vanlig arbeider han med eiendom og forretningsutvikling og er en del av teamet til Drammensregionens næringsforening. Han har alltid likt å skrive og har gitt ut to bøker om Fosnafolket.

Helge Mork fra Mjøndalen er forretningsmann først og fremst, men har alltid hatt en forfatter i seg. Nå har han kommet med sin tredje bok.

Del:
Annonse