25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

- Vi opplever sterkt økende leiepriser, spesielt i pressområdene, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Salgsprisene faller – leieprisene er sterkt økende

I desember økte leieprisene med 11,2 prosent for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med desember i 2022. I Drammen var økningen på 8,5 prosent.
Annonse

– Det er en god balanse mellom tilbud og etterspørsel i leiemarkedet generelt. Dette skyldes boligene som flyttes fra salgsmarkedet til leiemarkedet midlertidig. Likevel opplever vi sterkt økende leiepriser, spesielt i pressområdene, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen. 

De mottar også færre oppsigelser fra leietakere, noe som sannsynligvis skyldes de økende prisene i samfunnet. Folk tar seg ikke råd til å flytte dersom de absolutt ikke må.

Annonse

Drammen
Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Drammen økte med 8,5 prosent sammenlignet med desember i 2022.

– Desember er ofte en litt roligere måned i leiemarkedet enn resten av året. Selv om interessen har avtatt noe, har det i år vært rekordmange boliger til leie i Drammen og omegn. Noe av forklaringen er nok som tidligere at flere boligeiere velger utleie i påvente av salg. Med økt tilbud og normal etterspørsel, kan nok prisene flate seg ut noe de nærmeste månedene, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Del:
Annonse