18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rettsaken mot Anders Besseberg er i gang og det er en enorm medieinteresse rundt denne unike saken. (Foto: Silje Talmo)

Enorm interesse for Besseberg-rettsak i Hokksund

(Oppdatert kl. 12.25) Det var mildt sagt enorm interesse fra media og tilhørere da rettsaken mot tidligere skiskytterpresident, Anders Besseberg, startet i Buskerud Tingrett i Hokksund klokken 09.15. Det er satt av 24 dager til behandlingen av denne omfattende saken.
Annonse

Vestfossingen Besseberg er som kjent tiltalt for grov korrupsjon og skal ifølge tiltalen ha mottatt dyre klokker, jaktturer og bruk av prostituerte i Russland for å nevne noe, men har hele tiden nektet straffeskyld.

Dette er en omfattende sak der et stort antall vitner fra flere land skal forklare seg.

Annonse

Rettens administrator eller fagdommer er Vidar Toftøy-Lohne. Aktor er Marianne Djupesland mens Christian Fredrik Bonnevie Hjort og Mikkel Toft Gimse er Anders Bessebergs forsvarere.

Besseberg ankom Tinghuset i Hokksund kl. 09.05 sammen med sine to advokater og ville naturlig nok ikke la seg avfotografere.

Anders Besseberg erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen.

Det er satt av 24 dager til denne saken, men om det er nødvendig å bruke alle er for tidlig å si. Siste dato er 16. februar. Det er stor så interesse fra medier og andre at det er påmelding for hver dag.

Besseberg får støtte i retten
Mangeårig venn av Anders Besseberg, Kjell Hovda, følger med på rettsaken i Hokksund. Uansett utfall av saken, sier han at han er en venn og vil støtte ham.

– Jeg syns det kom fram litt nytt i dag, og at aktoratet har gjort en grundig jobb i saken, sier han til Eikernytt.no.

Han føler at medias dekning av saken har vært ensidig og at mye av det de profilene og personene media har intervjuet, fremstår som sladder, uten at han nevner noen personer eller medier konkret.

Kjell Hovda var opptatt av at alt Anders har gjort i presidentsammenheng skal ha vært det beste for sporten og organisasjonen (IBU). Han mener han ikke har gjort noe galt med viten og vilje, og at han bare vil sportens beste.

Hovda er tidligere aktiv innen skiskyttermiljøet og har vært trener. Han kjenner derfor mange av de involverte i denne saken.

Mangeårig venn av Besseberg, Kjell Hovda, følger saken med stor interesse.

Også Jan Sandberg støtter Besseberg. I dag stilte han opp med en plakat i og utenfor rettslokalet i Hokksund.

– Jeg er overbevist om at Anders er offer for en maktkamp innafor den internasjonale skiskytterbevegelsen, sier han til Eikernytt.no.

Jan Sandberg stilte med plakat i og utenfor rettslokalet i dag for å vise sin støtte til Besseberg.
Del:
Annonse