22. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vestfossens herrelag gjør det bra om dagen og topper nå tabellen.

I disse håndballtider…

Håndball-EM for de med hår på brøstet er i gang. Men denne lille epistelen her dreier seg nok desidert mest om håndballens egentlige bakgård. 4. div for de med hår på brøstet og 5. div for de uten hår på brystene. Altså 4. div for menn og 5. div. for damer.
Annonse

Tabellene for disse er interessant lesing for folk i Vestfossen. Ja, kanskje for andre også.

I går inntok Vestfossens damer tabelltoppen etter å ha grusa Lier 2 med 24-14 foran 50 tilskuere. Åpningskampen i EM ble sett av rundt 54.000. En bitteliten forskjell der altså.

Annonse

Men de som var i Vestfossen er minst like håndballinteresserte som de som var i Dusseldorf.

Toppscorere for Vestfossen var Jenny Nordkvist Sørby og Tonje Elisabeth Bakkeli. Til pause ledet hjemmelaget 12-4. Cruisekontrollen ble tydeligvis lagt inn i andre omgang.

Vestfossen topper tabellen ett poeng foran Tønsberg Turn 2. Alt tyder på at det blir disse to lagene som gjør opp om avdelingsmesterskapet. Det første oppgjøret mellom disse to lagene blir i Vestfossen 1. februar. Tabellen er lagt ved som bilde.


Det er ikke bare i Tyskland og håndball-EM det oser testosteron. Det gjør det også til gagns i håndballens egentlige bakgård 4. divisjon Buskerud.


Søndag møter Bakke Ål hjemme i Skotselv. De eneste poenga Ål har tatt så langt i sesongen tok de hjemme mot Bakke. Jeg tror Düvelgårdens Venner vil ha sin revansje. Og jeg tror de tar den.

Det er noen år siden Sander Sagosen spilte håndball i Vestfossen nå. Men det har skjedd. Ikke for Vestfossen riktig nok, men for trønderlaget Charlottenlund. Æ huske det fordi jeg så det som speaker i hallen… den gang da… Det var i Vestfossen Cup, etterfølgeren til KIWI-cupen. Sagosen er noen centimeter høyere og mange kilo tyngre nå.

Det er også noen år siden Magnus Fredriksen spilte i Vestfossen-cup. Men jeg føler på meg at høsten 2027 er vestfossingen tilbake som sjef for laget når de da debuterer i REMA 1000 ligaen. I min verden er han nemlig på vei hjemover. I dag spiller han i Bundesligaen i Deutschland, men fra 1. juli spiller han for danske Sønderjyske.

Magnus Fredriksen spilte i Vestfossen-cup for mange år siden. Men om han kommer tilbake til Vestfossen igjen er høyst usikkert – bare kanskje et håp for enkelte.

Etter fire sesonger i HSG Wetzlar drar 26-åringen nordover til sommeren. Han har undertegnet en treårskontrakt med det danske elitelaget. Klubbens hjemmeside beskriver Fredriksen som en klassisk offensiv midtbanespiller, noe som vil demonstreres ved at han år etter år klarer flere assists enn mål for sin nåværende tyske klubb skriver de også.

Tabellen for 4. divisjon Region Sør Buskerud, viser med tydelighet at Vestfossen er på vei oppover i seriesystemet. Laget topper med færre spilte kamper enn de som kommer bak. Ett opprykk pr. sesong betyr REMA-1000 ligaen ved seriestart i 2027. Såpass bør ambisjonsnivået være.

Onsdag 17. januar kommer Reistad 2 til Vestfossen.

Avkast er så sent på kvelden at det nærmer seg leggetid for lett aldrende herremenn. Altså kl. 20.30.

Betraktninger gjort av Tor Kenneth Talmo

Del:
Annonse