18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hobo Rins - ungdomsbedriften som fikk flest stemmer fra publikum på dagens messe på Eiker VGS. (Alle foto: Per Jørund Grøthe)

Unge gründere på Eiker VGS viste seg fram på messe

I dag var det skolemesse på Eiker videregående skole. Skolens 16 ungdomsbedrifter viste seg fram for medelever og andre interesserte. Og det var konkurranse om å bli best i kategoriene for folkets favoritt, for beste stand og for beste salgsteam.
Annonse

Gutta i Hobo Rins stakk av med seieren i folkets favoritt, og de var tydelig glade for at det var de som fikk flest stemmer fra publikum. De skal selge ringer og overskuddet går til vanskeligstilte i samfunnet. Videre ble Zoome beste salgsteam, mens Sweet Love og Nettvettspillet fikk priser for beste stand, melder skolen på sine nettsider.

– Dette gikk over all forventning. Vi hadde mange besøkende, både av elever, lærere og eksterne, og elevene blomstret i salgsrollen. Mange tok med seg gode tips fra gründer Alexander Eliassen og fikk virkelig praktisert det de lærer om, da er både jeg og elevene fornøyde, sier lærer Juliane Aslaksen Fuglset.

Annonse

Hun er ansvarlig for skolens tilbud i entreprenørskap og bedriftsutvikling.

Nettvettspillet fikk sammen med Sweet Love pris i kategorien for beste stand.

– Jeg brenner for å gjøre videregående skole til en praktisk skole, der elevene får utfolde seg, drive med innovasjon og utvikling, og jobbe hardt for å nå store mål. Jeg ser allerede fram til neste års skolemesse, med enda flere engasjerte bedrifter, på tvers av alle studieretninger på skolen, og enda flere besøkende, sier hun.

Ellers nevner vi at den elevdrevne kaffebaren også var åpen. Der fikk du servert velsmakende baristakaffe i hyggelige omgivelser. Samtidig var det mulig å få kjøpt sunn og god mat i skolens meget flotte kantine.

Zoome ble kåret til messas beste salgsteam.

Skolens ungdomsbedrifter kommer fra salg, service og reiseliv, helse og oppvekst, og studiespesialisering. Og de har jobbet i flere uker med å forberede dagens messe.

Ifølge skolen har forberedelsene vært meget lærerike, og samtidig var messa generalprøve på deltakelsen under fylkesmessa for ungdomsbedrifter, som går av stabelen i hallen ved hoppanlegget i Vikersund i starten av mars.

Gründer Aleksander Eliassen sammen med lærer Juliane Aslaksen Fuglset fra Eiker videregående skole.
Del:
Annonse