22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I fjor ble Roomie UB – fra Akademiet Drammen kåret til beste ungdomsbedrift.

Rekordmange ungdomsbedrifter deltar på årets fylkesmesterskap

Hele 130 ungdomsbedrifter fra hele Buskerud skal i år vise frem sine forretningsideer for jury og publikum på årets fylkesmesterskap. Akademiet i Drammen og Eiker VGS er to av totalt 12 skoler som deltar.
Annonse

Under fylkesmesterskapet får du sett ekte skaperglede, kreativitet og engasjement. Det er ingen tvil – ungdommene våre sitter på løsningene for fremtidens Norge. De beste ungdomsbedriftene får representere Buskerud under Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Nova Spektrum på Lillestrøm 6.-7. mai.

Ungt Entreprenørskap Buskerud ønsker velkommen til fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter onsdag 6. mars mellom kl. 10 og 17. Arrangementet er åpent for alle og er i Vikersund Hoppsenter.

Annonse

Gjennom Ungdomsbedrift setter elevene teori ut i praksis
Juryen og publikum vil denne dagen få møte ungdomsbedrifter som tilbyr alt fra unike matopplevelser til egenproduserte klær og innovative oppfinnelser. Aldri før har så mange som 967 elever i videregående opplæring i Buskerud drevet Ungdomsbedrift.

– Ungdommene har skapt sin egen forretningsidé, registrert bedriften i Brønnøysundregisteret, utviklet produkter og solgt dem, satt opp budsjetter, kjørt styremøter og daglig drift. Gjennom Ungdomsbedrift lærer elevene å sette teori ut i praksis, de blir selvgående og tar eierskap til egen læring. Du kan ikke lære innovasjon og entreprenørskap ved å lese om det – du må praktisere, sier daglig leder for Ungt Entreprenørskap Buskerud, Erlend Eggen.

Utvikler kompetanse som næringslivet etterspør
Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen.

– Det lokale næringslivet ser verdien av Ungdomsbedrift i skolene. De har forstått at den kompetansen ungdommene utvikler gjennom programmet er svært relevant. Vi i Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom skole og arbeidsliv, og gir ungdommene en reell smakebit på hva de møter i arbeidslivet. Innovatører trengs overalt i samfunnet, forteller Eggen.

Studier viser at erfaring med innovasjon i løpet av oppveksten har en klar effekt på tilbøyeligheten til å bli innovatør i voksen alder. Særlig gjelder dette jenter.


– Det er ved å ha kontakt med næringslivet at de ser mulighetene som ligger i lokalsamfunnet. Jeg tror våre programmer også kan bidra til at flere velger å flytte hjem igjen etter studier, sier Eggen.

Buskeruds representanter i Norgesmesterskapet
Under fylkesmesterskapet kåres vinnere i 14 kategorier. Vinnerne i kategoriene «Beste innovative produkt», «Beste yrkesfaglige bedrift» og «Beste Ungdomsbedrift» får representere region Buskerud under Norgesmesterskapet i Ungdomsbedrift som går av stabelen i NOVA Spektrum på Lillestrøm 6. – 7.mai.

Fakta: Ungt Entreprenørskap – Innovatører trengs overalt
Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som jobber i hele landet, og i hele utdanningsløpet. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

I Norge når vi årlig ca. 120.000 elever og studenter, vi samarbeider med 10.000 lærere og 15.000 frivillige fra arbeids- og næringsliv.

Ungdomsbedrift er ett av programmene som Ungt Entreprenørskap tilbyr i videregående opplæring. Elevene får erfaring med å etablere, drive og avvikle sine egne ungdomsbedrifter gjennom ett skoleår. Ungdomsbedrift drives kun innenfor skolen og i samarbeid med lærer. Elevene lærer skolefag gjennom praksis, og samarbeider gjerne med en mentor fra etablert arbeidsliv.

Dette skoleåret har over 950 elever i videregående skole i Buskerud startet og drevet Ungdomsbedrift.

Del:
Annonse