20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Den ekstraordinære båndtvangen i Drammen kommune oppheves fra i morgen tirsdag 5. mars. (Foto: Drammen kommune)

Opphever ekstraordinær båndtvang

Drammen kommune opphever ekstraordinær båndtvang med virkning fra og med tirsdag 5. mars.
Annonse

– Etter en lengre periode med mildere temperaturer og regn, vurderes forholdene ikke lenger som ekstraordinære. Vi opphever derfor vedtaket om ekstraordinær båndtvang som ble innført i januar med virkning fra og med 5. mars, forteller naturforvalter i Drammen kommune Regine Nornes.

Selv om forholdene ikke lenger anses som ekstraordinære, er det fremdeles utfordrende tider for rådyrene. Det har vært en vanskelig start på vinteren for dem, med tøffe snøforhold og dårlig mattilgang, melder kommunen på sine nettsider.

Annonse

– Vi minner derfor om at alle hundeeiere har en aktsomhetsplikt når de slipper løs én eller flere hunder, etter hundeloven § 3 og § 4. Dette innebærer blant annet at alle med hund har et ansvar for å forebygge at hunden jager vilt unødig eller på andre måter påfører dyr skade, avslutter Nornes.

Hun minner samtidig om at det fortsatt er båndtvang hele året på følgende steder:

– I boligområder, handleområder og parker

– På områder regulert og tilrettelagt for lek og idrett

– På kirkegårder, grav- og urnelunder

Det er også båndtvang i alle kommunens lysløyper når de brukes som maskinpreparerte skiløyper.

For mer informasjon, se forskrift om hundehold i Drammen kommune.

Forskriften finner du HER

Del:
Annonse