20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommende helg samles 3.000 utøvere til NM i Sheer i Sandefjord. Eiker stiller med 12 lag. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Eiker Cheer Team kjemper om medalje i årets Cheerleading-NM

Førstkommende helg samles 3.000 cheerleadere, samt trenere og tilskuere på Oslofjord Convention Center i Sandefjord for NM i cheer. Eiker Cheer Team har øvd i månedsvis og nå ser de frem til å kjempe om medalje i mesterskapet og ta del i fellesskapet og entusiasmen som cheerleading skaper.
Annonse

Cheerleading er en av Norges raskest voksende idretter med over 6.000 aktive utøvere. 16. og 17. mars i år arrangerer Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF) NM-Helgen i cheerleading for tolvte gang på Oslofjord Convention Center.

Det er forventet at hele 3.000 deltagere fordelt på 138 lag stiller opp på norgesmesterskapet i Sandefjord til helgen. Der vil de kjempe om medaljer og kvalifisering til EM. Tre lag har allerede forhåndskvalifisert seg til EM, som skal avholdes i Norge for første gang på flere år.

Annonse

I helgens NM blir det anledning for enda flere lag å kvalifisere seg til det gjeve europamesterskapet. Blant dem som skal konkurrere er Eiker Cheer team.

Eiker Cheer Team: – Nå skal vi gi alt
Klubben stiller med rekordmange lag i år hele 12 lag. Klubben stiller i alle tre kategoriene innen Cheer – dansekategoriene Pom og HipHop samt Cheerleading. De har lag på både Youth, Junior og Senior nivå.

NM er også kvalifisering til EM, og det er ekstra spennende i år siden dette arrangeres i Norge i juli. – Nå skal vi gi alt, siker klubben i en pressemelding.

Klubben er to ganger regjerende europamestere i kategorien Jr. HipHop med lager Groundbreakers. I april reiser dette laget med flagget på brystet til VM i Orlando, USA.

Det er fest og moro når cheersporten samles til mesterskap.

Informasjon fra Norges Amerikanske Idretters Forbund
NM-helgen arrangeres av Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF). Forbundet er medlem av Norsk Idrettsforbund (NIF) og har mer enn 17.000 medlemmer, hvor over 6.000 tilhører cheerleading og performance cheer (dans).

– Vi gleder oss til å samle cheer-Norge til konkurranse, og oppleve den utrolige stemningen når forskjellige aldersgrupper og utøvere på alle nivåer samles, sier Thomas Kejser-Lervik, som er sportsdirektør i NAIF.

NM-helgen er stor: Ved forrige arrangement kunne de telle mer enn 2.500 deltagere og nærmere 7.000 besøkende. Kejser-Lervik er tydelig på at en slik konkurransehelg krever både plass, profesjonalitet og fleksibilitet.

– Oslofjord er en av få lokasjoner hvor det er god nok plass, og flotte fasiliteter, som gjør at vi kan samle over 3.000 utøvere og publikum til en cheer-helg hvor vi alle kan være samlet, sier Kejser-Lervik.

Fakta om cheerleading:
Cheerleading er en konkurranseidrett der lagene bedømmes for sine koreograferte show. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer (som er rop), hopp, turn og stunts. Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt og synkrone bevegelser og timing er viktig.

En egen gren av cheerleading er performance cheer. Under performance cheer er det to kategorier – hip hop og pom. Performance cheer bedømmes også på synkronitet, hurtighet og flyt, men skiller seg fra cheerleading ved at det her kun er dans i rutinene.

Både for cheerleading og performance cheer er utførelsen av elementene avgjørende. Hver rutine bedømmes av et dommerpanel og lagene blir scoret etter egne «scoresheets» med 100 poeng som maksimal poengsum per dommer.

Det er store forhold som må til når 3.000 utøvere og 7.000 gjester skal huses på Oslofjord Convention Center.
Del:
Annonse