29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Arkivbilde fra Lauvtjern hvor det har vært flere utrykninger til de siste årene. Nå øver brannvesenet og Sivilforsvaret sammen.

Brannvesenet og Sivilforsvaret øver mot skogbrann i Hokksund

Tørrere somre kan bety flere og større skogbranner fremover. Nå har Drammensregionens brannvesen og Sivilforsvaret inngått et samarbeid som vil bedre skogbrannberedskapen i vår region.
Annonse

Skogbranner er veldig ressurskrevende hendelser, som kan gå over lang tid. Ved store branner vil det derfor være verdifullt for brannvesenet å kunne få støtte fra aktører som Sivilforsvaret.

For å styrke et slikt samarbeid har Drammensregionens brannvesen og Sivilforsvaret nå inngått en treårig avtale om felles skogbrannopplæring. Et godt samarbeid og felles opplæring betyr at arbeidet med å slokke skogbrannene kan gjøres mer effektivt, fordi alle de involverte «snakker samme språk».

Annonse

Skogbrannøvelse i Øvre Eiker
Som en del av opplæringen skal brannmannskapene og Sivilforsvaret gjennomføre en praktisk skogbrannøvelse denne uka. De kommer ikke til å tenne på skog, men de vil øve på organisering og bruk av utstyr.

Øvelsen vil foregå i området Ullernskogen i Øvre Eiker. Området er fullt tilgjengelig for allmenheten under øvelsen, men det vil være aktivitet med folk og ATV-er. Korte perioder med støy fra pumper vil forekomme.

Det vil være aktivitet på øverste del av veien Hasselbakken og på parkering i Nedre Ullernlia mot Ullernskogen. Øvelsen vil foregå på dagtid og startet allerede i går, men fortsetter altså i dag 17. 18. og 19. april, med opprydning 20. april.

Del:
Annonse