23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik satt den lille reveungen fast i majonesglasset, men Randi Pedersen (innfelt) og syklisten fikk knust glasset og frigjort det hjelpeløse dyret. (Fotos: Privat)

Reddet reveunge fra en sikker og pinefull død

En ukjent syklist fikk stanset Randi Pettersen på vei til jobb i dag tidlig. Han hadde nemlig funnet en hjelpeløs revevalp som hadde satt seg fast i et majonesglass på Åssideveien på Darbu. Randi og naboen, Monica Aannestad, ble sammen med syklisten redningen for den hjelpeløse reven.
Annonse

Eikernytt.no har ved flere anledninger omtalt folk som kaster ting ut fra bilen langs veiene våre. Blant annet ved Horgen er dette et stort problem med drikkebokser som igjen kan ende opp i fôret til dyrene i området med de alvorlige konsekvensene dette kan få.

Men det er også andre som kaster ting i naturen. I dag fikk Randi Pedersen fra Darbu erfare dette sammen med naboen Monica Aannestad og en syklist vi ikke kjenner navnet til. Han hadde nemlig funnet en hjelpeløs reveunge som hadde satt hodet fast i et majonesglass.

Annonse

Syklisten fikk stoppet Randi som var på vei til jobb. Hun fikk tak i naboen og en tang slik at de fikk knekt av kanten på glasset slik at det sprakk. Dermed kunne den lille reveungen igjen få puste fritt og etter hvert slippes løs.

Sint innlegg på Facebook
Hendelsen opprørte Randi og hun postet derfor et skikkelig sinna innlegg på Facebook der hun fortalte om hendelsen. Det har heller ikke manglet på reaksjoner etter at dette ble kjent.

– Stakkars dyr. At folk ikke lærer at de ikke skal kaste søppel ute i naturen, sier Randi til Eikernytt.no.

Hun antar at dette var en ca. to måneder gammel unge som satt i veikanten med glasset godt over hodet og det var umulig å trekke det av. Derfor måtte det knuses på en skånsom måte.

Etter at reven var frigjort fikk den litt vann, men ville ikke ha. Den tillitsfulle reveungen ble satt ned der den ble funnet og etter å ha kikket på sin redningsmann og kvinner, ruslet den rolig ned skråningen.

– Håper den finner tilbake til familien sin og at menneskelukten ikke gjør at den blir avvist av moren, sier Randi, som synes dyret var en skjønn liten skapning.

Hun takker syklisten for at han stoppet henne slik at de fikk hjulpet dyret, som visstnok likte å bli smeiket og kost med og viste liten frykt for mennesker.

Hun har også en klar oppfordring: Ta med søpla deres hjem!

Denne lille hjerteknuseren av en rev ville lidd en lang og smertefull død om det ikke var for syklisten og hjelperne på Åssideveien på Darbu i dag.
Del:
Annonse