25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

«Spiller ingen rolle» er alltid populære og publikum stiller opp om dette spesielle bandet. (Arkivbilde)

Allsidig program med Vestfossen 24-timer

Det blir et allsidig program når Vestfossen 24-timer sparker i gang sent fredag kveld med ordførertale og konsert på Onkel Thor.
Annonse

Onkel Thor er stedet for årets åpning der ordfører i Øvre Eiker, Adrian Tollefsen åpner årets kulturdøgn. Elever fra Øvre Eiker Kulturskole går på scenen omtrent kl. 20.15 for å dra i gang et døgn spekket med kultur i videste forstand.

Litt senere på kvelden er det bandet «Det Betales» som hyller The Beatles i bakgården på Onkel Thor. Når denne konserten er over, vil det være videre livemusikk med trubadur Ole Martin Iversen utover kvelden og videre inn i kulturdøgnet.

Annonse

Og er du litt tidlig oppe på lørdagen kan du få med deg gratis frokost utenfor Blomsterperrongen. Det hele starter klokken 09.00.

Samtidig er det gratis omvisning på Fossesholm Herregård. Turen går deretter ned til vestfos Bruget der folk kan se utstillingen «Vestfossen i miniatyr».

Bjørn-Tore Vernsskog Fjeldheim varter så opp med lokal quiz på Onkel Thor fra klokken 10.30. Bjørn-Tore lager og avholder en artig quiz om lokalmiljøet i Vestfossen, artigheter, historie, idrett og lokale helter. Inngang koster 50 kroner per person og går uavkortet til Toleransereisene for Vestfossen Ungdomsskole.

Vestfossen Treningssenter og Apollo Budbiler inviterer til pallestablekonkurranse. Her settes det opp heat og vi følger utslagsmetoden helt til vi har kåret en vinner. Påmelding og eventuell oppvarming skjer mellom kl. 11.00 og kl. 11.30, mens konkurransene begynner kl. 11.30. Heder, ære og en kul premie eller to deles selvsagt også ut.

Det lokale bandet «Spiller Ingen Rolle» består av personer med ulik psykisk utviklingshemming, men som like fullt har felles spilleglede. Under ledelse av André Wilting har de store planer om å rocke bakgården på Onkel Thor. Etter et lite sceneskifte vil Vestfossen Mannskor opptre med både egne sanger og allsangvennlige låter. Dette skjer fra klokken 14.00 og utover.

Vestfossen Kunstlaboratorium er oppmøtested for den andre byvandringen denne dagen. Det er kl. 15.45, etterfulgt av omvisning og konsert med elever fra Øvre Eiker Kulturskole på Kunstlaboratoriumet. Turen går deretter videre og ender opp på Vestfos Bruget.

På lørdag kveld fra 19.00 og utover varter Blomsterperrongen opp med musikkbingo. Innehaver Eirin har hatt stor suksess med MusikkBingo og inviterer selvsagt til en ny runde i løpet av kulturdøgnet. Musikkbingoen starter kl. 1900, men det vil være hyggelig samlingssted med musikk videre utover kvelden og natten.

Byvandring nummer tre skjer på kvelden fra 20.30 og utover. Oppmøte er på Lille Eden Besøkshage på Fredfoss. Turen går deretter videre til kraftverket, hvor det også vil være omvisning. Turen avsluttes enten på Onkel Thor eller MS Eikern. Ruteendringer kan forekomme, står det i programmet.

Døgnets siste post er 90s Party på Onkel Thor og bandet «Friends – The 90’s» inviterer til en kveld med mye god 90-tallsmusikk, gøyale klær og allsang. Når denne konserten er over, vil det være videre livemusikk med trubadur Ole Martin Iversen utover kvelden og natten. Arrangementet starter kl. 21.00.

Del:
Annonse