21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Illustrasjon)

Hva skjer egentlig i den fine bygda vår – Vestfossen?

MENINGER: Det siste året har vi i Vestfossen kunne lese om fem-seks politiaksjoner i bygda. Om bedrageri, funn av skytevåpen, dop, svenske gangstere og nå sist skambanking av en som hadde tent på noens bil.
Annonse

Dette fremstår som helt absurd og som ut av en film for oss vanlige bygdefolk som ellers opplever Vestfossen som ei trygg og god bygd å bo i.

Vi skulle tro politiets synlige tilstedeværelse ville være med på å gi en følelse av trygghet, men tvert imot minner det oss om farene som lurer. Spekulasjonene og bygdesnakket er på høygir, for ingen vet helt hva faren faktisk er. Vi forstår at politiet ikke kan si stort på grunn av fare for bevisforspillelse, men kan de si noe om tryggheten eller farenivået?

Annonse

Nå sist så kom det ut en artikkel i Drammens Tidende som sikkert fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på flere enn meg. Hva er det egentlig som foregår? Og hvorfor fortsetter disse angivelige kriminelle å gå blant oss?

Det er sikkert noen som kunne gitt meg en lang avhandling på rettegang og fengselskøer her, men det betyr dessverre fælt lite når vi har barn som skal gå til skolen eller leke i parken. Er de trygge?

Hvordan skal vi forholde oss til dette når vi møter disse vi alle vet hvem er på butikken eksempelvis? Her i bygda der alle kjenner alle.

Det er trist, for det er vi som er igjen etter alle nyhetsoppslagene har gått ut på dato, mediabilene har dratt og politiet har kjørt videre til neste aksjon. Vi får ingen oppdatering eller noe som helst veiledning i hvordan vi skal forholde oss. I resten av nyhetsbilde blir det til stadighet vist både gjengoppgjør i Oslo og i Sverige. Er det dette vi har å se frem mot?

Uvissheten er verst og det som ulmer nå er sinne og frustrasjon. Sinne som kommer fra frykt gjør meg urolig for hvor dette skal ende.

Jeg er en av de som husker godt da andre gjenger inntok Øvre Eiker på 90-tallet og hvor betent det ble. Voldsomme sammenstøt, gatejustis og borgervern. Jeg er en av de som ble slått ned av en gjeng og sparket i hodet av fire menn med vernestøvler. Fordi jeg sa i fra at jeg ikke synes det var greit. Dette er en meget forenklet versjon, men tipper de som vokste opp sammen med meg på den tiden husker godt hvordan det var.

Derfor skriver jeg dette innlegget anonymt.

For verst er jo følelsen av at jeg ikke kan si noe av frykt for hva som vil skje om jeg står opp for og vil verne om den fine bygda si.

Når ytringsfriheten blir kneblet og ikke heller politiet kan ytre seg, hvem skal da ta ansvar for at vi nok en gang kan føle seg trygge igjen?

Når vi kun får en side fra media der de har nøstet opp en haug med tråder, så henger vi bare og dingler i uvissheten.

I tillegg går jo dette virkelig utover ryktet til plassen vi er så glad i. Og det ryktet har vært der før. Det ble jobbet aktivt for å knuse all den dårlig omtalen på 90-tallet og videre utover tidlig 2000-tallet.

Fra å være et harry sted der folk slåss i gatene til å bli Kulturhovedstaden. Et sted å være kry av. Ære være alle som bidro til den jobben. Vi hadde NRK her i to år da de spilte inn serien «Hjem» og Sommertoget på besøk blant annet. Sånn som kryheten boblet over da.


Jeg ønsker meg det samme for mine barn
Jeg ber innstendig om at noen ansvarshavende eller andre myndighetspersoner tar litt ansvar for å trygge oss i Vestfossen. Kanskje samtaler mellom flere instanser, foreninger, politi, kriminalomsorg og et utdrag av folket kunne være en idé?

Å få til et samarbeid innad i bygda er noe som vi alle kunne hatt nytte av, men da må også noen stå i bresjen av det. Slik som «Øvre Eiker viser ansikt» gjorde på 90-tallet.

Uansett har alle et behov for mer informasjon og at de som faktisk kan gjøre noe ser oss og de utfordringer denne situasjonen bringer.

Jeg ønsker en saklig og god dialog rundt dette, spesielt hvis dette når ut i sosiale medier der stemningen lett kan bli amper. En debatt rundt hva som er den beste løsningen er alltid bra. Om folk kun sprer eder og galle, så har det ingenting for seg og undergraver det jeg prøver å formidle. Løsninger fremfor problemer med mennesker som bryr seg om sitt lokalsamfunn er å foretrekke.

Dette dreier seg til syvende sist om retten til å føle seg trygg og ivaretatt i et lite bygdesamfunn som Vestfossen er.

Jeg har trua!

Hilsen bekymret Vestfossing

Del:
Annonse