21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smitten er økende i landet som helhet og i Drammen har tallene gått opp – mye som følge av utenlandsopphold de siste 14 dagene. (Illustrasjon)

Utenlandssmitten dominerer fortsatt i Drammen – 10 nye tilfeller

Seks av 10 nye smittetilfeller i Drammen det siste døgnet skyldes importsmitte fra utlandet. Hjemmetjenesten i Mjøndalen er berørt og én bruker er satt i karantene. I Øvre Eiker er det for første gang på lenge ett nytt smittetilfelle.
Annonse

Av de totalt 10 nye smittetilfellene i Drammen det siste døgnet, tilskrives utenlandsopphold som årsak ved seks av dem. En har kjent smittevei, mens smittesporing foregår på et annet tilfelle. I tillegg er de to siste med ukjent smittevei.

Det er nå 95 nye smittetilfeller de siste 14 dagene i Drammen og det totale antallet smittede siden mars i fjor er kommet opp i 4.603. Dødstallet er fortsatt på 48.

Annonse

I Øvre Eiker er det altså et nytt tilfelle det siste døgnet. Personen har kjent smittevei og er smittet i en annen kommune. Flere nærkontakter er satt i karantene. Kommuneoverlegen vurderer at smitten fortsatt er lav i vårt område.

Øvre Eiker har med dette totalt 412 smittetilfeller siden mars i fjor.

Del:
Annonse