27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nok en dag med kontroll på Herstrøm i tidligere Nedre Eiker. Her stilte en vennegjeng opp etter å ha fått en snap fra en stoppet unggutt. Det var ikke det lureste de gjorde.

Unggutt sendte snap til vennegjeng om kontroll – ble tatt da de dukket opp

En ung gutt på en lett motorsykkel ble stanset på Herstrøm under dagens storkontroll. Etter at han sendte en snap til vennegjengen på to hjul, dukket mange av dem opp – og samtlige ble tatt.
Annonse

Det var kanskje ikke hensikten til gutten da han sendte meldingen etter å ha blitt stoppet på Herstrøm av politi og vegvesen. Men det var jo ikke akkurat noe sjakktrekk å stille opp for kameraten sin i denne situasjonen. I hvert fall ikke om du har en «blodtrimma» moped eller lett motorsykkel som bråker langt mer enn forskriftene tilsier.

Det er en overrasket og litt lattermild informasjonsansvarlig for kontrollene, Øivind Brinchen, som forteller denne historien til Eikernytt.no.

Annonse

Dette har han nemlig ikke opplevd før i sin mangeårige karriere i Statens vegvesen.

Som fortalt i går har Statens vegvesen, politiet og skatteetaten storkontroller rundt om i distriktet. De største og mest trafikkerte stedene er Herstrøm på Fv. 283 i nordgående retning og ved Stegla lang Drammenselva – like nedenfor Nedre Eiker kirke.

Det er også i dag brukt ANPR-kameraer som «grovsorterer» hvem som skal plukkes inn til videre kontroll. Men Øivind Brinchen understreker at langt fra alle som gir utslag på disse kameraene, har feil og mangler. Det er en viss forsinkelse i systemet og derfor ikke feilfritt.

Av de vel 2.000 bilene som ble registrert i kameraet på Stegla, ble det gjort 177 treff for feil og mangler. Flere av disse hadde ordnet opp i forhold som EU-kontroll og betalinger til det offentlige og slapp derfor ytterligere sanksjoner.

Detter er dagens resultater på alle kontrollstedene:

Antall kontrollerte: 210
Antall mangellapper: 87
Antall bruksforbud: 23
Antall anmeldelser: 3 for manglende førerrett – blant annet for henger.
Antall bilbeltegebyr: 20
Antall avskiltninger: 7
Antall bøter for farget diesel: 3 stk. hvorav 1 i går.
Antall biler sjekket for bilbeltebruk: 1.315

Del:
Annonse