25. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen mener at antall smittede ikke lenger er like viktig som antall syke med korona.

Smittetall ikke like viktig lenger – sykdomsbildet som teller

- Vi vil først og fremst følge med på antall koronasyke, og ikke smittede uten symptomer, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen kommune. De vil ikke lenger registrere like mange smittede og anser dette tallet som mindre viktig.
Annonse

I uke fem rapporterte Drammen kommune om 3.272 smittetilfeller, men understreket at den reelle smitten trolig var langt høyere. I dag viser tallene en liten nedgang siste uke, men dette er kun PCR-bekreftede smittetall.

Smittestatus for uke 6, mandag 7. til søndag 13. februar
Antall smittetilfeller uke 6: 3.107 (PCR bekreftet)
Antall smittede totalt: 28.425 (PCR bekreftet)
Antall døde totalt: 61

Annonse

– I nåværende situasjon gir smittetallene i seg selv stadig mindre informasjon. Det er fra nå anbefalt at kun voksne med symptomer skal ta koronatest. Framover vil vi altså først og fremst følge med på antall koronasyke, og ikke smittede uten symptomer, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen og legger til:

– Vi vil heller ikke registrere like mye av smitten blant barn. Dermed er det forventet at antall registrerte smittetilfeller vil synke. Det som fortsatt er viktig i noe tid fremover, er å følge med på konsekvensene av sykdom; både antall innlagt på sykehus og sykefravær.

Drammen sykehus er fortsatt i grønn beredskap, og Vestre Viken rapporterer at tiltak på sykehuset vil tilpasses i tråd med lettelsene som ble gjort nasjonalt i helgen.

Regjeringen har fjernet alle forskriftsfestede koronatiltak. Dette innebærer at samfunnet gjenåpnes og i stor grad er tilbake i en normalsituasjon.

Det er forsterkede anbefalinger til helsepersonell og sårbare pasienter, og det vil fortsatt være forsterkede smitteverntiltak i helsevirksomheter der det er flere pasienter med økt risiko for alvorlig forløp av koronasykdom og andre infeksjonssykdommer. Som følge av dette vil kommunen fortsette å følge ekstra med på smitte og håndtere utbrudd i helseinstitusjoner.

Del:
Annonse