1. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Litt synkende smittetall også i Øvre Eiker, men grunnen til det er høyst usikker. (Illustrasjon: Kjersti Werge-Olsen)

Synkende trend: 1.045 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uke 6

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 1.045 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 6. Tallet inkluderer både PCR-tester og registrerte selvtester.
Annonse

I uke 6 har det vært en svakt fallende tendens i smittetall. Smittetallene er mer usikre fra uke til uke da kommunen ikke vet hvor stor andel av dem som er smittet, som registrerer selvtest eller ta PCR-test.

Helseinstitusjoner, skoler og barnehager
Det er smittetilfeller blant ansatte i helseinstitusjoner og helse- og omsorgstjenester, men ingen utbrudd. Det har vært nedgang i smitte på skolene i forrige uke, men det er usikkert om det skyldes mindre innrapportering av prøvesvar eller en reell nedgang.

Annonse

– Det er sannsynlig at vi er forbi den største smittebølgen i skolene. Barnehagene har også flere nye smittetilfeller sist uke.

Testing
4,0 prosent av befolkningen testet seg med PCR-test i uke 6. Andel positive tester ligger på 65 prosent.

Vaksinering
Det ble totalt satt 229 vaksinedoser i uke 6, en halvering fra uke 5. Alle over 18 år har nå fått tilbud om oppfriskningsdose.

Det er med dette registrert totalt 5.719 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020. 4.280 av disse er smittet i 2022.

Siste oppdatering
Dagens pressemelding om smittetall blir den siste kommunen sender ut pr nå. Smittetallene blir mer og mer usikre fordi vi ikke vet hvor mange som tar selvtest, PCR-test, i tillegg til at barn nå ikke lenger er anbefalt å teste seg ved symptomer. Vi kommer derimot til å legge ut omtrentlige smittetall ut fra det som er rapportert inn på hjemmesiden vår og på Facebook hver mandag, så informasjon finner dere der, melder kommunen.

Del: