22. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Statsadvokaten har varslet at de vil etterforske to av sakene mot ekspolitimannen som tidligere ble henlagt av Sør-Øst politidistrikt. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Gjenopptar etterforskningen av tidligere politimann

Statsadvokaten vil at to av de henlagte anmeldelsene mot eks-politimannen som drev et vaktselskap på Kongsberg, skal etterforskes, melder NRK i dag. I dag har det kommet en ny episode av «Kongen av Kongsberg». Her er driften av Helsehuset på Kongsberg hovedtema.
Annonse

Sør-Øst politidistrikt har som kjent henlagt 23 anmeldelser mot mannen og hans selskaper.

Statsadvokaten har sett på fire av sakene og i to av dem skal politiet i Oslo starte etterforskning.

Annonse

Blant annet på bakgrunn av en tilsynsrapport fra Finanstilsynet der det kommer fram opplysninger om hvordan selskapene til eks-politimannen er drevet.

– Det er ganske omfattende saksmateriale. Men hele poenget er at vi har sett informasjon i saken som gir grunnlag til etterforskning. Og det er ting som ikke er etterforsket tidligere. Det mener statsadvokaten at må gjøres nå, sier statsadvokat Karl Kristian Nordheim til NRK.

Verken den tidligere politimannen eller hans advokat har besvart NRKs telefon- og SMS-henvendelser. Men tidligere har advokaten beskrevet alle anmeldelsene mot eks-politimannen som sjikane.

Se saken i NRK.no HER

Ny episode av «Kongen av Kongsberg»
Podkasten «Kongen av Kongsberg» har kommet med en ny episode der Helsehuset på Kongsberg settes under lupen.

Her svarer tidligere ansatte på hvordan driften var og hvordan folk uten helsefaglig utdannelse var satt til oppgaver de ikke var kvalifisert for.

Podkasten avdekker også at styreleder og ansatte ikke vil snakke med Stein Morten Lier i «Avhørt» som lager denne podkasten. De har også avdekket det som oppleves som seksuell trakassering av en yngre kvinnelig medarbeider.

Det er varslet flere episoder om Helsehuset og driften her.

Både eier av Helsehuset og advokatens hans har fått tilbud om å kommentere denne episoden, men har valgt å avstå fra dette.

Du finner del tre av Kongen av Kongsberg HER

Del:
Annonse