10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dette dekket er produsert i uke 7 i 2020 og derfor ikke for gammelt. Men det lønner seg å sjekke dekkene dine med jevne mellomrom. (Foto: Shutterstock)

4 av 10 kan ikke sjekke alderen på bildekkene sin

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 44 prosent av bileiere at de ikke vet hvordan de sjekker alderen på dekkene sine selv. – Mange kjører rundt med gamle dekk, og mange vet ikke hvor gamle de er, men det er enkelt å sjekke, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.
Annonse

I spørreundersøkelsen, som er utført i oktober av YouGov for Tryg, kommer det frem at høyest andel av de som ikke vet, finner vi i Oslo, mens laveste andel bor på Vestlandet, i Trøndelag eller Nord-Norge.

– Å vite alderen på dekkene dine er viktig, da gamle dekk har redusert ytelse, noe som i verste fall kan bli fatalt. Dekk har en begrenset levetid, og bør ikke være over 6 år gamle. På siden av dekket finner du fire tall rammet inn. De to første tallene angir uken, og de to siste viser årstallet dekket er produsert. Står det 0720 betyr det uke 7 i 2020, sier Brandeggen.

Annonse

Dekk som er over 10 år kan være potensielt farlige og bør byttes ut umiddelbart, selv om de ser ut til å være i god stand. Det er viktig å prioritere sikkerhet ved å ha tilstrekkelig nye dekk på kjøretøyet ditt.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 11. – 16. oktober gjennomført til sammen 1.002 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Del:
Annonse